Scindare în „Generația de Aur”. Prunea și Dumitrescu, ruptură în direct: „Să-ți fie rușine pentru ce ai făcut azi”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.11.2021, 20:43
Scindare în „Generația de Aur”. Prunea și Dumitrescu, ruptură în direct: „Să-ți fie rușine pentru ce ai făcut azi”

Florin Prunea a avut o ieșire extrem de dură la adresa fostului său coleg de la echipa națională. Fostul portar a fost extrem de deranjat de faptul că analistul TV l-a lăudat pe președintele FRF Răzvan Burleanu pentru inițiativa de a negocia cu Gică Hagi o eventuală preluare a echipei naționale.

Florin Prunea, atac dur în direct la adresa lui Ilie Dumitrescu

Prunea a fost supărat în special pe faptul că Ilie Dumitrescu a vorbit în numele întregii „Generații de Aur”. Cunoscut drept unul dintre cei mai aprigi contestatari ai actualei conduceri a Federației Române de Fotbal, Prunea a adus în discuție și un moment petrecut la înmormântarea regretatului Didi Prodan.

L-aș ruga pe Ilie să nu mai vorbească în numele generației noastre. Generația noastră nu a fost doar Hagi, Dumitrescu, Răducioiu… Te-am cunoscut altfel, Ilie. Tu erai altfel. La Didi Prodan la înmormântare Gică Popescu a citit o hârtie. ‘Didi, o să îți ducem visul mai departe’. Băiatul ăsta pe care îl lauzi, Burleanu… Să nu mai vorbească în numele generației noastre (Ilie Dumitrescu).

Nu poți să spui tu că alege dintre noi. Eu nu știu ce interese ai tu. Ilie, tu ce ai făcut în seara asta, nu se face și nu face nimeni ce faci tu. Îi dai așa niște tranșpapiluri din astea lui Burleanu. Nu mai vorbi în numele Generației de Aur. Ai spus că Răzvan Burleanu a rezolvat problema cu Generația de Aur. Vorbește în numele tău, nu al nostru. Nu sunteți numai voi, Hagi, Dumitrescu. Mai suntem și noi. Să îți fie rușine, îți spune fratele tău”, a spus Florin Prunea la Digi Sport.

Cum s-a apărat Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu s-a apărat spunând că declarațiile sale nu au avut scopul anume, ci doar și-a exprimat părerea în legătură cu negocierile dintre Gică Hagi și Răzvan Burleanu. Mai mult, el a dezvăluit chiar că a refuzat în trecut o ofertă de la actuala conducere a FRF.

Florin, eu nu fac nimic pe interes! Eu nu sunt cumpărat, nu apăr interesele nimănui, eu spun ce s-a întâmplat astăzi. Florin, eu am spus că apreciez inițiativa de astăzi. Eu nu am niciun interes ascuns, Florin!

Dacă Burleanu apreciază munca de antrenor a lui Hagi… Eu n-am interes, eu peste cinci ani tot aici o să fiu. Ăsta e un dialog ieftin, nu vreau să intru. Eu am avut ofertă de la Răzvan Burleanu, să-mi aleg orice funcție vreau, și am refuzat. Am spus că fac parte din altă echipă”, i-a transmis Ilie Dumitrescu fostului său coechipier de la echipa națională.