Scor incredibil la CM de handbal. Rezultatul reprezintă noul record mondial

Moldoveanu Camelia 12.12.2021, 09:46
Scor incredibil la CM de handbal. Rezultatul reprezintă noul record mondial

Meci istoric în grupa României la CM de handbal din Spania. Olanda a obținut o victorie incredibilă în fața reprezentativei din Kazahstan și și-a trecut în palmares două recorduri.

Olanda a făcut un scor incredibil la CM de handbal

Campioana mondială a avut un meci greu cu România, reușind o victorie la limită 31-30. Însă, după ce s-au chinuit cu „tricolorele”, sportivele din Olanda s-au distrat cu reprezentativa Kazahstanului.

Bo van Wetering a făcut un meci senzațional, distrându-se în timp ce a marcat 18 goluri. La rândul ei, Dione Housheer a reușit să-și treacă în CV încă 13 reușite în același meci.

Kazahstan se află la prima participare la CM de handbal și i-a oferit Olandei șansa să joace un meci istoric. Confruntarea s-a încheiat 61-15, iar diferența de 46 de goluri este a doua cea mai mare din istoria turneelor finale. Olanda a avut de tras după meciul contra României pentru a-și putea asigura un golaveraj bun, dat fiind faptul că ar putea încheia la egalitate de puncte cu Suedia în grupa II.

Olanda este depășită în topul meciurilor cu diferențe colosale de către Ungaria în 2005 (57 – 9 cu Australia). Batavele se poziționează pe locul doi și în topul țărilor cu cele mai multe goluri marcate, fiind depășite de Suedia într-un meci cu Australia, din 2009 (66 de goluri).

Au dispărut mai multe sportive

Campionatul Mondial de handbal feminin oferă spectacol, dar și momente inedite. Un astfel de episod vine de la o selecționată africană, care s-a trezit fără 4 jucătoare. Acestea au dispărut din cantonamentul în care erau cazate, din Spania. Autoritățile au fost anunțate, dar, în acest moment nu se știe nimic despre ele.

Jucătoarele reprezintă naționala Camerunului, țară care are multe probleme. De aceea, se pare că sportivele au ales să încerce să își croiască o viață mai bună, în Europa. Nu este prima dată când acest lucru se întâmplă la un astfel de eveniment sportiv major.

Autoritățile au exclus din start varianta răpirii. Toate lucrurile fuseseră strânse din cameră și este evident că sportivele au ales să înceapă o altă viață, în Spania sau poate în altă țară europeană.

Amelie Cevanie Mvoua, 24 de ani, Appoline Michele Abena Ekobena, 26 de ani, Jodelle Clarisse Madjoufang, 28 de ani, și Yasmine Yotchoum, 27 de ani sunt camerunezele care au „dezertat”. Acestea nu ar mai fi dorit să se întoarcă într-o țară măcinată de un război civil și de sărăcie. În plus s-a vorbit mult de abuzurile la care femeile au fost supuse în această țară. Așa că gestul lor nu este surprinzător.

Fără cele 4 jucătoare, Camerunul a pierdut și ultimul meci din acest turneu, contra Angolei. Africancele pierduseră și celelalte partide inițiale.

Urmăriți Playsport.ro și pe