Scoția e la picioarele lui Ianis Hagi. Legendele îi dedică laude și cuvinte dulci

Giosanu Catinca / 23.09.2021, 14:44
Scoția e la picioarele lui Ianis Hagi. Legendele îi dedică laude și cuvinte dulci

Ianis Hagi a revenit în forță pe teren după ce două săptămâni a fost ținut pe bară din cauza infecției cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2. Fotbalistul român a impresionat la meciul din Cupa Ligii Scoției, cu Livingston, încheiat 2-0 pentru echipa lui Gerrard. Scoțienii l-au lăudat pe fiul lui Gheorghe Hagi după meci pentru evoluția și impactul pe care le-a avut.

Ianis Hagi, lăudat după un nou meci reușit

Ianis Hagi i-a vrăjit iar pe scoțieni. Tânărul în vârstă de 22 de ani a revenit în lotul lui Rangers pentru meciul cu Livingston, scor 2-0. Internaționalul român a fost trimis în teren la începutul celei de-a doua reprize. La momentul respectiv, scorul era 0-0. Jucătorul de națională și-a făcut prezența simțită pe teren imediat.

La doar câteva minute după ce a fost introdus pe teren, Ianis Hagi a pasat decisiv pentru golul de 1 la 0 marcat de Kemar Roofe (minutul 48). Ulterior, celălalt atacant, Morelos, a trimis balonul în plasă. În cele din urmă gazdele s-au impus cu 2-0, iar Ianis Hagi i-a cucerit pe scoțieni. Fotbalistul de 22 de ani a fost lăudat inclusiv de Ally McCoist, fostul jucător al lui Rangers.

”Prințul” Ianis, un jucător extrem de inteligent

La finalul partidei cu Livingston, Ally McCoist a vorbit despre prestația pe care a avut-o fiul lui Gică Hagi.

Schimbarea a făcut o mare diferență, Hagi a intrat și a făcut exact ceea ce ne-am gândit că va face. A luat mingea la picior, era confortabil și pasează pentru gol. Cred că asta a vrut să facă, să îi trimită mingea printre picioare.

Are ceva diferit, în special când Rangers joacă pe teren propriu și dacă joacă împotriva unei apărări compacte, ceea ce fac în 9 cazuri din 10. Majoritatea echipelor se apără compact, fără să lase mult spațiu în spate pentru ca atacanții să fugă acolo, astfel că e important să aibă pe cineva care să ia mingea în careu, la picior, să obțină un penalty sau o lovitură liberă.

El este perfect la asta, are o atingere incredibilă și cum am spus mai devreme, este un jucător extrem de inteligent.”, a declarat Ally McCoist, potrivit celor de la Daily Record.

Jurnaliștii de la footballscotland.co.uk l-au notat cu 7 pe Ianis Hagi. De asemenea, au lăudat contribuția rapidă pe care a avut-o la primul gol al meciului marcat de Kemar Roofe.