Scoțienii, impresionați de cifrele lui Ianis Hagi în victoria cu Hibs: „Performanță de maestru”

Gabriel Eșanu 27.12.2020, 09:12
Scoțienii, impresionați de cifrele lui Ianis Hagi în victoria cu Hibs: „Performanță de maestru”

Ianis Hagi a fost cel mai bun jucător de pe teren în victoria pe care Rangers a obținut-o cu Hibernian, scor 1-0. De altfel, atacantul român a marcat singurul gol al partidei, cu o finalizare din apropiere, în minutul 33. A fost apoi înlocuit de Arfield, în minutul 77. În timpul petrecut pe teren, Ianis a avut cifre foarte bune, așa cum remarcă jurnaliștii scoțieni de la Football Fun Cast.

Jurnaliștii scoțieni sunt convinși că Ianis Hagi va fi titular și în următoarele meciuri ale lui Rangers

„Ianis Hagi a fost omul meciului, peste Roofe și Tavernier. A mai avut și un șut puțin pe lângă țintă, chiar înainte de a deschide scorul. Românul a marcat golul victoriei, dar asta a fost doar cireașa de pe tort din performanța de maestru”, notează sursa citată.

Scoțienii amintesc și salariul pe care Ianis Hagi îl încasează la Rangers: 23.000 de lire sterline pe săptămână. Care îl face unul dintre cei mai bine plătiți jucători din lotul lui Steven Gerrard. De asemenea, fotbalistul român a remediat problemele pe care le avea la două capitole. Nu a mai avut momente în care să fie ieșit din joc și a fost și mai eficient, fără să piardă posesia de multe ori.

Ianis Hagi a avut două tentative de dribling, ambele reușite. Iar procentajul paselor corecte a fost unul ridicat: 82%, adică 27 din 33. A pierdut posesia de 12 ori, dar a și câștigat cinci din șapte dueluri în care a fost implicat la nivelul gazonului. Ianis Hagi a ajuns la trei goluri marcate în prima ligă din Scoția în acest sezon. Și a oferit și șapte pase decisive. Iar echipa sa este pe primul loc, cu un avans de 16 puncte față de Celtic. Campioana are trei meciuri mai puțin disputate.

Jurnaliștii scoțieni amintesc și că Jordan Jones revine după suspendarea pentru nerespectarea regulilor Covid-19. „Dar Steven Gerrard nu îl mai poate ignora pe Ianis după această performanță”, este concluzia sursei citate.

Urmăriți Playsport.ro și pe