Scrisoarea lui Ion Țiriac rupe familia în două. Ce se întâmplă cu averea miliardarului

Moldoveanu Camelia 21.03.2022, 12:44
Scrisoarea lui Ion Țiriac rupe familia în două. Ce se întâmplă cu averea miliardarului

Scandalul Panama Papers a scos la iveală ce se întâmplă cu averea lui Ion Țiriac. Cu toate că miliardarul român are trei copii, doar unul are acces la imperiu. „Puma Foundation” este „testamentul” fostului jucător de tenis.

Ion Țiriac are un singur copil în „testamentul Puma Foundation”

În urmă cu mai mulți ani, în timpul scandalului Panama Papers, s-a descoperit faptul că Ion Țiriac a decis să înființeze o fundație pentru a servi ca testament. Nicolai Mindrila , avocatul și omul de încredere a lui Țiriac, a dezvăluit faptul că „toate companiile omului de faceri se închid în Puma Foundation”.

Astfel s-a descoperit faptul că Ion Țiriac este președintele fundației, iar ceilalți membri ai consiliului director sunt: Klaus Mangold, Nicolai Mindrila, avocatul lui Țiriac, Rodica Țiriac, sora tenismenului, precum și Ion Ion Țiriac, fiul omului de afaceri. Ciudat este faptul că fostul jucător de tenis mai are doi copii (Karim și Ioana), însă nu sunt parte din consiliul director.

Puma Foundation este o fundație pentru clauza de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac. Toți ceilalți care aparem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă. Acolo se vă împarți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac”, a declarat Nicolai Mindrila pentru Rise Project.

Nicolai Mindrila a ținut însă să specifice faptul că averea poate fi împărțită și cu alte persoane care nu fac parte din consiliul director. Totul rămâne la latitudinea lui Ion Țiriac.

„O să fiu cel mai bogat om din cimitir”

Țiriac a vorbit în urmă cu ceva timp despre averea sa, însă nu a vrut să spună la ce sumă a ajuns. Cu umorul caracteristic, fostul jucător de tenis a subliniat că toată lumea o să afle câți bani a strâns în momentul în care o să moară. Tot la acea vreme a menționat și despre posibilitatea înființării unei fundații, lucru care s-a petrecut după ceva timp.

O să vedeți care este valoarea exactă a averii mele atunci când o să îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea să fac altceva. Să las unei fundații tot!”

Urmăriți Playsport.ro și pe