Scuffet, elogiat de UEFA și SofaScore. Portarul CFR-ului, ales „Jucătorul Săptămânii” în UEFA Conference League

Bădulescu Silvian 08.10.2022, 11:50
Scuffet, elogiat de UEFA și SofaScore. Portarul CFR-ului, ales „Jucătorul Săptămânii” în UEFA Conference League
  • CFR Cluj a câștigat al doilea meci din istorie în UEFA Conference League, competiție înființată sezonul trecut. În deplasarea din Cehia, ardelenii lui Dan Petrescu s-au impus la limită, 1-0, prin golul marcat de Janga în minutul 45;
  • Totuși, eroul de la Praga a fost, indubitabil, portarul Simone Scuffet. Italianul venit în această stagiunea în Gruia a fost „omul meciului”. Mai mult, UEFA l-a elogiat pe goalkeeper pe pagina de Instagram, pe când SofaScore i-a acordat cea mai mare notă din această etapă și premiul de „Jucătorul Săptămânii”.

Scuffet, „Jucătorul Săptămânii” în Conference League

CFR Cluj se află la al doilea sezon consecutiv în UEFA Conference League. Repartizați într-o grupă cu Ballkani, Sivasspor și Slavia Praga, clujenii au obținut primul succes de-abia în a treia etapă.

Victoria de la Praga a fost posibilă datorită portarului Simone Scuffet. Goalkeeper cu meciuri în Serie A, italianul a venit la CFR în această stagiune.

Prestația din partida cu Slavia Praga, fosta echipă a lui Nicușor Stanciu, i-a adus elogii primite chiar de la UEFA pe pagina de Instagram a competiției.

Simone Scuffet a fost fantastic în această seară pentru @cfrclujofficial!”, a apărut pe pagina de Instagram a UEFA Europa Conference League.

Mai mult, celebra aplicație SofaScore a realizat o echipă a săptămânii din competiție. Portarul italian a fost între buturile respectivei formații. Mai mult, acesta „a plecat acasă” și cu titlul de „Jucătorul Săptămânii”, fiind notat cu 9,2 pentru prestația din Praga.

Echipa săptămânii în Europa Conference League ste aici!

Noaptea trecută am văzut câteva meciuri extraordinare, probabil niciuna mai impresionantă decât duo-ul celor de la Villarreal (N.r. – Morales și Baena) care a jucat doar o repriză fiecare, dar a reușit să aibî un impact mai mult decât suficient pentru a-și găsi locurile în echipa noastră.

Totuși, intervențiile eroice ale lui Scuffet din Praga au fost cele care au ghidat pe Cluj către cele trei puncte și i-au asigurata acestuia titlul de „Jucătorul Săptămânii!”.

CFR Cluj are parte de o grupă foarte echilibrată în Conference League

Toate formațiile din grupa CFR-ului au câte patru puncte fiecare. Echipa lui Dan Petrescu speră, din nou, la o calificare în primăvara europeană.

Campioana României poate să viseze din nou la fazele următoare, chiar dacă, momentan, ocupă ultimul loc în grupă.

Asta, însă, doar pentru golaveraj. Dacă acest echilibru se va menține, s-ar putea ca numele celor care vor juca mai departe să fie decis de alte criterii.

Grupa este atât de echilibrată întrucât fiecare formație are un golaveraj 0: Ballkani 7:7, Sivasspor 5:5, Slavia Praga 4:4, CFR Cluj 2:2.

Punctele obținute în meciurile directe, golaverajul din meciurile directe, numărul de goluri înscrise în meciurile directe, golaverajul în toate meciurile din grupă sunt primele de care va ține cont UEFA.

Următoarea partidă pentru campioana României este programată joi, 13 octombrie, acasă, cu Slavia Praga. Ulterior, clujenii se vor mai deplasa în Turcia, pentru meciul cu Sivasspor, și vor primi, în ultima rundă, pe kosovarii de la Ballkani.

Urmăriți Playsport.ro și pe