Se confirmă „cazul Bianca Andreescu” din fotbal! Jucătorul a fost convocat şi vrea la Mondiale, departe de România

Mihai Cheles 23.03.2021, 22:43
Se confirmă „cazul Bianca Andreescu” din fotbal! Jucătorul a fost convocat şi vrea la Mondiale, departe de România

„Cazul Bianca Andreescu” din tenis se repetă şi în fotbal. Tânărul fotbalist român, Theo Corbeanu (18 ani), a fost convocat în naţionala de seniori a Canadei.

Se confirmă „cazul Bianca Andreescu” din fotbal! Jucătorul a fost convocat şi vrea la Mondiale, departe de România

A jucat la naţionalele U16 şi U17 ale României, însă a decis să nu mai vină la acţiunile „tricolorilor”, fiind ademenit de selecţionata Canadei. Aşteptarea a luat sfârşit, iar Theodor Corbeanu, fotbalist legitimat la formaţia de Premier League, Wolverhampton, a fost convocat la naţionala de seniori a Canadei.

Corbeanu face parte din lotul naţional al Canadei pentru meciurile cu Bermuda şi Insulele Cayman, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, din perioada 25-28 martie.

Acesta va fi coleg de echipă cu Milan Borjan de la Steaua Roşie Belgrad, Atiba Hutchinson şi Cyle Larin de la Beşiktaş Istanbul şi Alphonso Davies de la Bayern Munchen.

Cine este Theo Corbeanu?

Theo s-a născut pe 17 mai 2002, la Burlington, un oraş din Ontario, Canada. Părinţii săi, Andi şi Dorin au emigrat în Canada, în 1999, împreună cu fratele mai mare al lui Theo, Radu. A ajuns în 2016 la Wolves, care l-a transferat de la FC Toronto.

După ce a jucat pentru naţionalele de juniori ale României, Theo Corbeanu a simţit că are mai mari şanse să joace la Cupa Mondială alături de Canada, decât de România. Chiar dacă nu va fi în Qatar 2022, o poate face patru ani mai târziu, când Cupa Mondială ajunge în Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii.

Am reprezentat România la juniori. Nu am făcut-o pentru Canada, nu am fost selectat pentru echipa U15. Am spus că vreau să joc fotbal internaţional, pentru că asta făceau cei mai talentaţi jucători.

Am contactat România, mi-au spus că mă cunosc şi că mă urmăresc.  Le-am trimis câteva clipuri cu mine şi am început să vorbim. Am primit o convocare, cu Irlanda, şi am debutat în septembrie 2017.

„Canada are o generaţie promiţătoare”

Am ales Canada acum, după câţiva ani, pentru că am simţit că este un lucru corect în acest moment, deoarece are o generaţie foarte promiţătoare de jucători.

Mai ales cu toată emoţia de a găzdui Cupa Mondială din 2026. Am crezut că pot face parte din această aventură. Asta m-a motivat şi m-a inspirat. Mi-am dorit întotdeauna să joc pentru Canada, dar aşa cum am spus, cu câţiva ani în urmă nu am fost selectat, a declarat Corbeanu, într-un interviu pentru 101greatgoals.com.

Se confirmă
Se confirmă „cazul Bianca Andreescu” din fotbal! Jucătorul a fost convocat şi vrea la Mondiale, dar nu cu România

În acest sezon, Theo Corbeanu are 15 meciuri şi 4 goluri pentru echipasecundă a celor de la Wolverhampton. De asemenea, Corbeanu s-a aflat de şase ori pe banca de rezerve a celor de la Wolves în Premier League. Nu a apucat să debuteze, însă este extrem de apreciat de antrenorii echipei şi este doar o chestiune de timp.

Urmăriți Playsport.ro și pe