Se desființează Astra? Un fotbalist rupe tăcerea: “Dacă retrogradăm, asta se va întâmpla. Prea greu să rezistăm”

Gabriel Peneș / 15.05.2021, 22:05
Se desființează Astra? Un fotbalist rupe tăcerea: “Dacă retrogradăm, asta se va întâmpla. Prea greu să rezistăm”

Se desființează Astra? Un fotbalist rupe tăcerea: “Dacă retrogradăm, asta se va întâmpla. Prea greu să rezistăm”. Formația giurgiuveană a ajuns într-o situație deloc de invidiat. După înfrângerea de sâmbătă, pe teren propriu, cu Voluntari, Astra are șanse minime să evite barajul pentru menținerea în Liga 1. Ba, într-un scenariu nefericit, ar putea chiar retrograda direct.

Se desființează Astra? Un fotbalist rupe tăcerea

În 2016, echipa patronată de Ioan Niculae câștiga titlul. Acum dileme e alta: Se desființează Astra? Gruparea de pe malul Dunării trece printr-o criză evidentă. Deși părea inițial fără grija menținerii în Liga 1, Astra a luat doar 1 punct din ultimele 5 partide. Iar situația s-a înrăutățit progresiv. Acum, astralii ocupă locul 8 în play-out, cu 24 de puncte, loc ce duce la barajul pentru evitarea retrogradării. Astăzi au luat bătaie cu 0-3 de la Voluntari, echipă ce i-a depășit pe giurgiuveni, în clasament, cu 3 puncte .

În ultima etapă, echipa antrenată de Ionuț Badea va juca, tot acasă, cu cei de la UTA. Dar șansele de a trece și peste Dinamo și peste Voluntari sunt minime. În plus, cei de la Hermannstadt, ce ocupă primul loc de retrogradare directă au ajuns la doar 1 punct în spatele Astrei. Așa că spectrul căderii în Liga 2 e tot mai pregnant pentru fosta campioană și participantă în primăvara europeană.

Se desființează Astra? Un fotbalist rupe tăcerea: “Dacă retrogradăm, asta se va întâmpla. Prea greu să rezistăm”
Se desființează Astra? Patronul Ioan Niculae și-r putea pierde interesul pentru finanțarea echipei în caz de retrogradare în Liga 2

“Dacă retrogradăm, asta se va întâmpla. Prea greu să rezistăm”

Astra a avut un sezon dificil pe toate planurile. 3 jucători au fost suspendați pentru dopaj: Fatai, Ioniță și Seto. În plus, însuși patronul Ioan Niculae se află în închisoare, fiind condamnat într-un dosar de evaziune fiscală. Și chiar dacă Niculae ar putea ieși condiționat detul de curând, interesul acestuia pentru echipă pare ajuns la cote minime. Aceste lucruri l-au determinat pe Valerică Găman (32 de ani), veteranul din apărarea Astrei, să-și manifeste pesimismul în privința viitorului echipei sale în caz de retrogradare.

Noi tot pierdem, de vreo 5-6 meciuri… E posibil să trăiesc și retrogradarea cu Astra, le-am trăit pe toate. Asta e viața unui fotbalist, nu se termină fotbalul dacă retrogradezi. Viața merge înainte.În cazul în care vom pica, probabil va fi greu ca echipa să reziste. Părerea mea e că, dacă vom retrograda, vor fi șanse mici ca Astra să mai continue”, a declarat Găman la Digi Sport.

Paradoxul face ca Astra să mai aibe șanse la un parcurs european. Ea e calificată în finala Cupei României pe care o va disputa contra Craiovei, pe 22 mai, la Ploiești. O eventuală victorie le-ar asigura giurgiuvenilor un loc în Conference League.