Se face film după coregrafia istorică de la FCSB – Manchester City. „Să scrie asta dacă au coloană!” Șeful ultrașilor FCSB, mesaj de ultimă oră pentru Dinamo. EXCLUSIV

Iosif Pintilie 17.03.2023, 15:31
Se face film după coregrafia istorică de la FCSB – Manchester City. „Să scrie asta dacă au coloană!” Șeful ultrașilor FCSB, mesaj de ultimă oră pentru Dinamo. EXCLUSIV

La 7 ani după ce mesajul „Doar Dinamo București” a fost afișat de fanii FCSB pe o tribună întreagă la meciul de Ligă cu City, „câinii” se pregătesc să lanseze în cinema povestea păcălelii groaznice în fața rivalilor.

Filmul „Prima oară-i gratis”, scris și regizat de Laviniu Lazăr, e planificat să apară în cea de-a doua parte a acestui an.

Lazăr lucrează din 2018 la film. Le-a cerut suporterilor care au văzut trailerul să nu-l distribuie online pentru a păstra secretele producției pentru momentul lansării.

Într-un dialog cu PlaySport, Gheorghe Mustață, liderul ultrașilor FCSB, îi ironizează pe rivali, cărora le transmite că nu ar fi putut să-și pună planul în aplicare dacă el s-ar fi aflat în libertate. Mustață era închis în 2015, iar Peluza Nord, grupul pe care îl conduce, nu venea în mod organizat la meciuri.

„Dacă lansează un film despre celebra coregrafie de la meciul cu Manchester City, să scrie undeva că atunci nu exista galerie, așa că ne-am făcut de cap. Când fac filmulețul ăla, să scrie: ‘Domnule, am speculat că nu a existat nici Peluza Nord, nici Peluza Sud, iar noi ne-am făcut de cap’. Să specifice acolo, dacă au coloană vertebrală. Așa au zis și că au dat foc la o peluză în Ghencea”, a spus Mustață.

„Dacă vii intenționat să dai foc la o peluză, nu îți pui bannerele pe gard. Ei acolo au rămas fără steag. Vii premeditat să faci ceva? Nu mai pui steagurile pe gard, ești pregătit. Nu bă, nu ati dat foc. Era să luați foc ca proștii, cum se spune. Așa și acum, au speculat că Nordul nu mai venea la meciuri, că Sudul nu mai venea”, a continuat liderul ultrașilor de la FCSB.

Mustață îi înțeapă pe rivali și îi invită sî încerce o schemă similară celei din august 2016 și acum, la jocurile FCSB din playoff.

„Dacă era Nordul acasă, crezi tu că mai puteau să facă ce au făcut? 100% nu mai puteau. De ce nu vin acum să facă asta? Să vină acum să facă. Acum e Peluza Nord acasă. Dacă scriu asta ce le-am zis, înseamă că au caracter. Să scrie și că așa s-au făcut cunoscuți în Europa. Că fotbalistic, sportiv, nu au șanse. Eram arestat atunci.

Nu era un moment plăcut să văd ce am văzut. Nu aveam galerie, nu erau nici suporteri în tribună. Nu mi-a convenit. Nu mi-a convenit de dinainte, că vedeam că lumea nu mai vine la stadion. Au speculat totul. Există și coloana vertebrală, trebiuie să spui: ne-am prins că nu sunteți acasă și ne-am făcut de cap. Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă”, a încheiat Mustață.

Coregrafia fanilor dinamoviști a făcut înconjurul lumii

Farsa „câinilor” din urmă cu 7 ani a ajuns în toată presa mondială. Cele mai mari ziare din lume au spus povestea țepei luate de Gigi Becali pe banii săi. Convins de „câțiva studenți din străinătate”, Becali a finanțat atunci o coregrafie greu de uitat.

Urmăriți Playsport.ro și pe