Se face transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Atacantul și-a exprimat dorința să plece

Bordei Radu / 11.01.2022, 22:49
Se face transferul lui Erling Haaland de la Borussia Dortmund. Atacantul și-a exprimat dorința să plece

Transferul lui Erling Haaland este mutarea pe care o așteaptă toată lumea fotbalului. Atacantul norvegian este cel mai dorit fotbalist, în acest moment. Poate chiar mai mult decât Kylian Mbappe, superstarul de la PSG. Asta deși francezul poate semna, în acest moment, gratis, cu orice echipă interesată.

„Mașina de goluri” de la Dortmund impresionează prin constanța cu care marchează. Practic, norvegianul este văzut drept viitorul Robert Lewandoski, care rămâne cel mai bun atacant din lume. După polonez, însă, doar Haaland arată că poate să se transforme într-un atacant complet. De aceea, cele mai mari forțe ale continentului îl doresc.

Transferul lui Erling Haaland, doar o chestiune de timp. Unde preferă jucătorul să ajungă

Nu există echipă mare care să nu fie interesată de serviciile lui Haaland. Dar se pare că două echipe s-ar afla în topul preferințelor fotbalistului și acestea se vor duela pentru a obține semnătura. Se pare că una din formațiile care se resemnase că nu va avea șanse să îl transfere, ar fi, totuși, aproape de a da lovitura. Este vorba de campioana Angliei, Manchester City. Zilele trecute presa anunța că formațiile din Manchester caută alte opțiuni, resemnate că Haaland va merge în La Liga.

Totuși, mirajul de lucra cu Pep Guardiola îl atrage pe Haaland. Mai ales că norvegianul ar putea să evolueze și mai mult, în cel mai puternic campionat din Europa. City va avea, însă, mult de muncă pentru că și Realul este interesată de el. Madrilenii pregătesc două transferuri galactice, să formeze un atac de vis, cu Mabppe și Haaland, din vară. Iar de la Real, norvegianul ar avea șanse mai mari să cucerească Balonul de Aur, de exemplu.

Norvegianul nu se mișcă până la vară. Borussia Dortmund nu cedează

De la sosirea lui la Dortmund, în ianuarie 2020, Haaland a marcat 76 de goluri în 80 de meciuri, în toate competiţiile. În Liga Campionilor, în total a marcat 23 de goluri în doar 21 de meciuri. De aceea Borussia nu ar dori să renunțe la el, mai ales că mai speră la titlu, în Bundesliga. Nemții s-au resemnat că îl vor pierde, însă, la vară.

Cine va lăsa să plece unul dintre cei mai buni atacanţi ai Europei în iarnă, dacă nu este obligat? Borussia este în continuare în cursă pentru trei competiţii, de aceea ne trebuie cea mai bună echipă. Erling este un jucător foarte important, cu el putem să ne atingem obiectivele, a declarat directorul executiv Hans-Joachim Watzke.