Se îngroașă gluma pentru conducerea Federației Române de Hochei după evenimentul intonării imnului secuiesc

Giosanu Catinca / 16.05.2022, 16:47
Se îngroașă gluma pentru conducerea Federației Române de Hochei după evenimentul intonării imnului secuiesc

Scandalul care a apărut după meciul de hochei dintre România și Ungaria, jucat la Ljubljana, în cadrul Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă, ia o nouă amploare. Ministrul Eduard Novak ar fi trimis Corpul de Control peste reprezentanții FRH.

Noi proleme pentru conducerea Federației Române de Hochei

La începutul lunii mai, după cu Ungaria de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă din Slovenia, jucătorii români de etnie maghiară au cântat împreună cu hocheiştii unguri şi cu o parte dintre spectatori imnul Ținutului Secuiesc. Potrivit News.ro, toți jucătorii de etnie română, cu excepția a trei dintre „tricolori”, au fredonat imnul Ținutului Secuiesc. Evenimentul a atras atenția tuturor, provocând indignare în țara noastră.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român le-a cerut explicații reprezentanților Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă după participarea echipei naţionale la această ediţie a Campionatului Mondial.

Alexandru Hălăucă a transmis, ulterior, că va analiza imaginile și îi va sancționa pe cei vinovați.

Vom face de urgenţă un Birou Federal, joi probabil, şi o să analizăm toate filmările, fotografiile. Vom cere şi un punct de vedere din partea ministrului Sportului (n.r. – Eduard Novak), să vedem conform legii ce măsuri se pot lua. Acum, nu pot să vă spun, în momentul ăsta, ce riscă jucătorii.”, a declarat, zilele trecute, şeful Federaţiei Române de Hochei.

Ministrul Novak le-a trimis Corpul de Control

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, știe deja cine este responsabil pentru cele întâmplate. Politicianul a transmis, în cadrul unei emisiuni tv, că reprezentanții FR de Hochei sunt singurii vinovați pentru iscarea acestui scandal.

Toate pornesc de la Federație, totul poate să provină din sânul Federației. Vor urma niște alegeri acolo.”, a spus ministrul Eduard Novak, într-o intervenție la B1 TV.

Cei de la prosport.ro susțin că ministrul Novak a trimis deja Corpul de Control la FRH. Aceștia din urmă vor analiza toate documentele federației, pentru a stabili cine este vinovat în acest scandal.

”Imnul secuiesc nu este împotriva României”

Liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Csoma Botond, s-a arătat îngrijorat pentru faptul că ”unii lideri politici se concentrează pe această temă falsă”.

Îmi este de neconceput ca astăzi, când în vecinătate este un război și România este în plină criză economică, liderii țării sunt preocupați dacă s-a cântat un cântec al unei minorități naționale la un meci din cadrul Campionatului Mondial de Hochei desfășurat la Ljubljana.

Mi se pare îngrijorător faptul că unii lideri politici se concentrează pe această temă falsă, în timp ce solicită reacții și sancțiuni din partea Ministerului Sportului, respectiv a Federației Române de Hochei.”, a scris Csoma Botond pe pagina sa de Facebook.