Se prăbușește FC Barcelona după plecarea lui Lionel Messi la PSG. Ce au descoperit jurnaliștii spanioli

Gabriel-Alexandru Ioniță 13.08.2021, 19:07
Se prăbușește FC Barcelona după plecarea lui Lionel Messi la PSG. Ce au descoperit jurnaliștii spanioli

FC Barcelona se află într-o situație disperată din toate punctele de vedere. Clubul catalan se confruntă cu probleme financiare uriașe, moștenite din mandatul pe Camp Nou al președintelui Jose Maria Bartomeu. Iar aceste probleme financiare generează o sumedenie de alte probleme. În principal pe plan sportiv.

În primul rând, aceste probleme financiare reprezintă motivul pentru care Lionel Messi a părăsit Barcelona și a semnat cu Paris Saint-Germain. Starul argentinian se înțelesese cu conducerea clubului în privința unui nou contract. Însă noua înțelegere nu a putut fi înregistrată la Liga Spaniolă din cauza faptului că fondul salarial de la clubul blau-grana depășește cu mult limita impusă de regulamentul din La Liga. Astfel, noul contract al lui Messi nu putea fi înregistrat nici dacă argentinianul ar fi fost dispus să joace fără să primească niciun ban. De altfel, el chiar a acceptat o reducere de 50% a salariului. Însă evident că tot nu a fost suficient.

FC Barcelona are probleme uriașe după plecarea lui Messi

Mai mult, din cauza acestei situații cu fondul salarial, catalanii nu pot înregistra momentan nici contractele jucătorilor veniți în această vară. Astfel, cel puțin pentru moment, Memphis Depay, Sergio Aguero și Eric Garcia nu pot debuta oficial pentru echipa antrenată de Ronald Koeman. Pentru ca acest lucru să se întâmple, Barcelona trebuie să vândă câțiva fotbaliști până pe 30 august, atunci când se încheie perioada de transferuri în Vestul Europei.

De asemenea, pierderea lui Messi va genera și alte pierderi financiare consistente. Treptat, sponsorii nu vor mai fi la fel de interesați de o asociere cu FC Barcelona. Mai mult, fanii nu vor mai fi la fel de interesați să achiziționeze tricouri sau alte produse promoționale cu echipa favorită. Fenomen ce se manifestă deja la Barcelona. În mod evident, tricourile cu Messi erau atracția principală în magazinele oficiale ale clubului catalan.

Catalanii sunt părăsiți și de fani înaintea debutului în noul sezon

Nu în ultimul rând, Barcelona îi datorează lui Lionel Messi nu mai puțin de 39 de milioane de euro. În momentul în care argentinianul și-a prelungit ultima dată contactul cu echipa de pe Camp Nou, în acea înțelegere a fost stipulată o „clauză de loialitate” în valoare de 78 de milioane de euro. Clubul i-a plătit prima tranșă fotbalistului în iunie 2020. Însă partea a doua din sumă trebuia achitată în iunie 2021. Și nu i-a mai fost virată lui Messi. Clubul a motivat că izbucnirea pandemiei de coronavirus a generat pierderi financiare foarte mari și din acest motiv nu a mai putut face acea plată. Jurnaliștii spanioli susțin că acea clauză rămâne valabilă chiar dacă între timp Messi a părăsit clubul.

Acum, pe lângă toate aceste probleme, Barcelona este părăsită și de fani înaintea debutului în La Liga. Potrivit informațiilor venite din presa spaniolă, spectatorii nu se înghesuie să cumpere bilete pentru meciul cu Real Sociedad. Până în acest moment, s-au vândut numai 15.820 de bilete din cele 29.803 puse în vânzare din cauza protocolului medical.

Urmăriți Playsport.ro și pe