Plecarea lui Messi a fost doar începutul! Barcelona i-ar putea pierde pe Aguero, Depay și Eric Garcia! Situația de avarie la clubul catalan!

Ștefănescu Dragoș / 12.08.2021, 12:32
Plecarea lui Messi a fost doar începutul! Barcelona i-ar putea pierde pe Aguero, Depay și Eric Garcia! Situația de avarie la clubul catalan!

Plecarea lui Leo Messi de la Barcelona a fost evenimentul principal al fotbalului mondial în ultimele zile. Se pare că pentru clubul catalan, plecarea lui Messi a fost doar începutul unei serii întregi de probleme.

Leo Messi este jucătorul lui PSG

După o săptămână în care știrile despre plecarea lui Leo Messi de la Barcelona au făcut înconjurul lumii, noul transfer al argentinianului a fost așteptat cu înfrigurare de toți fanii fotbalului. La câteva zile de la despărțirea de Barcelona, Leo Messi a fost prezentat oficial la noua sa echipă, PSG. Așteptat de fanii francezi cu multă căldură, Messi a făcut câteva declarații în care a dorit să mulțumească pentru primirea de la Paris.

Sunt fericit, încrezător în viitorul meu aici, am dorința intactă de a continua să câștig. Este un club ambițios și cred că suntem pregătiți să câștigăm tot, acesta este țelul meu. Am venit aici ca să creștem și să câștigăm împreună. Sper să putem reuși acest lucru. Vreau să le mulțumesc oamenilor din Paris pentru primire, a fost o nebunie. Ne vom bucura mult de șederea în Paris și vom lupta pentru obiective. Mulțumesc, din nou, pentru că sunteți aici”, a spus Leo Messi.

Plecarea lui Messi a fost doar începutul problemelor la Barcelona

După plecarea starului Leo Messi, Barcelona are probleme mari cu înregistrarea transferurilor noi din această vară. În acest moment fondul salarial al Barcelonei reprezintă 95% din veniturile catalanilor. În această situație, Barcelona trebuie să renunțe la încă 25%, prin vânzări de jucători sau reduceri de salarii. Aceste măsuri se impun pentru a se conforma regulamentului La Liga privind fair-play-ul financiar. În caz că nu vor reuși acest plan, catalanii nu îi vor putea înregistra pe Depay, Eric Garcia și Aguero.

Deocamdată, Barcelona nu a găsit soluții pentru rezolvarea problemelor financiare, deși mai sunt doar 4 zile până la startul noului sezon. Totuși, conducerea Barcelonei speră ca prin cedările lui Pjanic și Umtiti, ambii cu salarii mari, să facă rost de bani, anunță Marca. Se pare că Miralem Pjanic este foarte aproape de revenirea la Juventus, unde Barcelona întenționează să-l împrumute pe bosniac. Francezul Samuel Umtiti, nu mai face parte din planurile echipei catalane și trebuie să-și găsească o echipă la care să evolueze. Benfica Lisabona este echipa cea mai interesată formație de serviciile francezului.

O altă măsură pe care Barcelona va trebui să o ia, este micșorarea salariilor mari ale unor jucători. Cei vizați sunt chiar veteranii Jordi Alba, Gerard Pique, Sergi Roberto și Sergio Busquets. Fotbaliștii au fost contactați de Joan Laporta pentru a-și reduce salariile. Președintele catalanilor speră să ajungă la un acord cu jucătorii în următoarele zile.