Se pregătește Botoșaniul de retrogradare? „Parcă nu mai vrem să fim în Liga 1” EXCLUSIV

Iosif Pintilie 15.03.2023, 17:06
Se pregătește Botoșaniul de retrogradare? „Parcă nu mai vrem să fim în Liga 1” EXCLUSIV

FC Botoșani este la cel mai slab sezon din ultimii ani. Moldovenii nu s-au luptat pentru un loc de playoff în acest sezon, deși echipa a fost implicată în această luptă în anterioarele cinci sezoane. Pentru a afla cu ce gânduri încep moldavii playout-ul, am luat legătura cu patronul echipei, Valeriu Iftime, care ne-a vorbit în exclusvitate despre situația clubului.

Iftime avertizează: ”Parcă nu mai vrem în Liga 1”

Valeriu Iftime este supărat că, deși se promite de mult timp un nou stadion, acesta nu a fost construit nici până azi. În același timp, el spune că la Botoșani nu sunt suporteri ca în alte orașe, și asta tot din cauză că nu există un stadion modern.

Patronul echipei moldave nu crede însă că echipa sa va beneficia vreodată de o nouă arenă, având în vedere că fotoliul de primar din Botoșani a fost ocupat de trei persoane în ultimele trei mandate și nimeni nu a reușit să facă pași în față.

”La prima vedere, e un avantaj la cinci meciuri acasă. Oricare ar fi locul, indiferent dacă joci acasă sau în deplasare, e nevoie de o atenție maximă ca să nu retrogradezi. Uitați-vă ce echipe sunt și câți oameni vin la stadion.

Fotbalul are o expresie publică. Noi suntem o echipă ca Voluntari, Chiajna. Comparați cu UTA, cu Petrolul, cu cine vreți. Chiar și Mioveni sunt mai mari ca noi. Suntem cel mai mic oraș, ca putere financiară, de acolo. Chiar dacă eu și gupul Elsaco avem bani, dar e greu, greu, pentru Botoșani.

Noi suntem un club echilibrat, avem bani, dar fiecare ingredient contează. Uitați-vă la stadioane și la emulație. Câți oameni vin la stadion, ce suporteri au și cum arată stadioanele. Comparați Clujul cu noi. Puteți să îi comparați cu noi? Nu! Comparați Sepsi sau Craiova cu noi. Puteți să îi comparați cu noi? Nu! Comparați Ploieștiul cu noi. Puteți să îi comparați cu noi? Nu! Comparați Aradul cu noi. Puteți să îi comparați cu noi? Nu!

Botoșaniul  nu are o alură de Liga 1, de echipă mare. Nu poate, nu că nu sunt suficienți bani. E un eveniment imens că am reușit să stăm atâția ani în liga 1.

Un stadion nou, aduce mai mulți oameni. E vorba de emulație. Astăzi, la noi la fotbal nu vine nimeni. Primăria mărește chiria, nici acum nu e gata acest DALI, nu vor să investească în stadion. Când  le aduni la pachet, constați că Botoșaniul pare nu ar mai vrea să fie în Liga 1, în afară de mine, asociații mei de la Elsaco și echipa, nimeni nu vrea să fim aici.

Nu înfloresc ghioceii vara. Eu nu mai am speranțe că se va construi un nou stadion. Dacă de șapte ani vor să facă, s-au schimbat trei primari, domnul Portariuc, domnul Flutur și acum , de trei ani, e domnul Andrei, nu s-a făcut niciun pas. De șapte ani vorbim de un stadion la Botoșani. Ce să mai spun, nu sunt un copil de doi ani.”, ne-a spus Valeriu Iftime, în exclusivitate.

Urmăriți Playsport.ro și pe