Se rejoacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova? Oficialii din Covasna ar fi de acord cu această variantă inedită

George Drafta 01.02.2023, 11:26
Se rejoacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FCU Craiova? Oficialii din Covasna ar fi de acord cu această variantă inedită

Astăzi Comisia de Disciplină se va pronunţa în cazul meciului dintre Sepsi şi FC U Craiova, întrerupt duminică la Sfântu Gheorghe.

Centralul Andrei Chivulete a trimis echipele la vestiare definitiv în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor olteni. Iar conform regulamentului gazdele ar trebui să câştige partida cu scorul de 3-0 la masa verde.

Florin Prunea a comentat incidentele petrecute la jocul din runda cu numărul 23 a Superligii. Fostul oficial al lui Dinamo apreciază că centralul ar fi putut să evite discuţiile ivite în urma deciziei sale care a marcat o premieră în fotbalul românesc.

Prunea s-a pronunţat în scandalul momentului din fotbalul românesc
Prunea s-a pronunţat în scandalul momentului din fotbalul românesc

Cum putea fi evitat momentul

Prunea spune că prezenţa suporterilor alb-albaştrilor în tribune nu trebuia permisă. Şi astfel s-ar fi evitat orice fel de situaţie care ar fi generat discuţii în spaţiul public.

„Arbitrul a procedat regulamentar, dar trebuie să o luăm cronologic. Începând cu sosirea suporterilor oaspeți. Am văzut că ar fi făcut ce au făcut prin oraș. Dacă au făcut ceva, nu trebuia să mai fie lăsați să intre pe stadion. Înseamnă că erau cu probleme de când au ajuns acolo.

Când s-a oprit prima dată jocul pentru mine e un mare semn de întrebare de ce nu s-a dus nimeni la oficialii oaspeți cu ofițerul de securitate al clubului gazdă. Am trăit și eu asta și m-am dus la suporteri și au fost evacuați în 5 minute. Mi s-a părut că gonește pe toată lumea arbitrul”, a declarat Prunea la ProSport Live. 

Oficialii covăsnenilor ar fi de acord ca partida întreruptă să se termine pe teren
Oficialii covăsnenilor ar fi de acord ca partida întreruptă să se termine pe teren

Variantă ideală

Fostul mare portar al naţionalei consideră că cea mai bună variantă în această situaţie este rejucarea partidei, iar acest lucru ar veni chiar şi în ajutorul oficialilor covăsneni.

„Și eu dacă eram conducător acolo eram interesat să câștig. Nu mă ducea mintea la tâmpeniile astea, să fac o manevră. O făceam, nu ziceam nu! Dar, au fost în stadion 3000 de suporteri. Au scandat și suporterii locali și ceilalți. Nu trebuia oprit jocul, pentru că acum s-a deschis cutia Pandorei și o să vezi ce o să le treacă prin cap tuturor nebunilor.

„Sunt echipe care se solidarizează, am văzut PCH-ul. Nu știu dacă există posibilitatea să se rejoace meciul, pentru că din partea lor am văzut deschidere totală: Hadnagy a spus clar că ar vrea să rejoace meciul. Nu știu dacă se poate, dar, dacă ar fi așa, jos pălăria în fața lor. Cred că ar ieși imaculați din toată povestea”, a încheiat Florin Prunea.

Urmăriți Playsport.ro și pe