Se retrage Mircea Lucescu din fotbal? Anunțul antrenorului român

George Drafta 16.03.2023, 22:59
Se retrage Mircea Lucescu din fotbal? Anunțul antrenorului român

Antrenorul român în vârstă de 77 de ani a vorbit pentru prima oară în ultima perioadă despre o posibilă retragere din antrenorat.

Confruntat cu o situaţie dificilă, în contextul în care campionatul Ucrainei se desfăşoară în condiţii extreme cauzate de războiul din ţara vecină, Lucescu senior ia în calcul să nu îşi încheie contractul cu Dinamo Kiev care expiră în vara lui 2024. La conducerea alb-albaştrilor din vara lui 2020, tehnicianul român a cucerit trei trofee pe banca formaţiei din capitala Ucrainei.

Mircea Lucescu a fost recent inclus într-un top al legendelor din fotbalul mondial
Mircea Lucescu a fost recent inclus într-un top al legendelor din fotbalul mondial

„Vine un moment în care trebuie să spun gata. Sigur, mă gândesc și la momentul ăsta, până acum nu am luat în calcul, pentru că văd că e foarte greu, nu vezi luminița de la capătul tunelului, nu știi ce se întâmplă. Un antrenor care a fost obișnuit cu succese și toate astea suferă de 2 ori mai mult decât unul care e obișnuit cu altceva.

E foarte greu când toată viața ai luptat să câștigi și pe urmă să accepți o situație anormală, pentru că e una anormală în care nu se mai poate vorbi de un antrenor. În primul rând te gândești doar la cei ce suferă, la jucătorii mei, e greu să-i aduci la un nivel de participare mentală pentru că au preocupări legate de familie”, a fost declaraţia lui Mircea Lucescu pentru sptfm.ro.

Dinamo Kiev este pe locul 4, cu 33 de puncte după 17 etape jucate din actualul sezon
Dinamo Kiev este pe locul 4, cu 33 de puncte după 17 etape jucate din actualul sezon

Nu a trădat ţara unde a făcut istorie

Lucescu ar fi putut părăsi iadul din Ucraina în vara anului trecut. Însă a refuzat oferta venită din partea lui Fenerbahce. Trupa din Istanbul este singura mare echipă a oraşului pe care Il Luce nu a pregătit-o în carieră. După ce a stat pe bancă atât la Beşiktaş, cât şi la Galatasaray.

„Sirenele sună în continuare. Kiev e mai aproape de granița cu Rusia și mai există temeri, cum se mișcă ceva, imediat sirena anunță. Poate vă întrebați de ce mai stau aici? N-am fost niciodată laș și nu sunt nici acum, chiar dacă lucrurile sunt extrem de dificile.

Puteam să plec la Fenerbache în vară cu situația asta. Dinamo Kiev m-a invitat atunci, acum 2 ani când am hotărât să mă las, m-au convins, am venit, am avut succes, 3 titluri într-un an după care a venit nebunia asta, nenorocirea asta de război și atunci lucrurile s-au schimbat total”a mai adăugat Lucescu.

Urmăriți Playsport.ro și pe