Se știe cine va câștiga titlul în sezonul 2022/2023 din Premier League

Octavian Vasilescu / 26.06.2022, 18:30
Se știe cine va câștiga titlul în sezonul 2022/2023 din Premier League

Englezii au folosit un supercalculator pentru a creiona soarta noului sezon din Premier League. O grămadă de date au fost luate în calcul, iar mașinăria a consideră pe Liverpool principala candidată la câștigarea titlului.

Conform publicației Mirror, un supercalculator a declarat-o pe Liverpool favorită la câștigarea Premier League în 2023. Experții care au folosit această metodă spun că echipa lui Jurgen Klopp are 71% șanse să devină campioană.

Liverpool, favorită să câștige titlul în Premier League

Manchester City are un procentaj de 24% pentru a triumfa din nou în Premier League. Restul echipelor nu au fost luate în seamă pentru lupta la titlu. De asemenea, supercalculator consideră că Liverpool și Manchester City au șanse de 100% să termine în Top 4, zona de Champions League.

Echipa condusă de Pep Guardiola, Manchester City, a câștigat ultimele două titluri în Premier League. „Cetățenii” au terminat sezonul precedent cu 93 de puncte, la o distanță în fața rivalilor de la Liverpool.

Liverpool s-a mulțumit cu alte două trofee: Cupa Ligii și Cupa Angliei. De asemenea, „cormoranii” au mai disputat finala UEFA Champions League, pe care au pierdut-o contra lui Real Madrid, scor 0-1.

Noul sezon din Premier League va debuta în weekend-ul 5-7 august.

Cine va retrograda

Acest supercalculator a mai prezis ce echipe se vor califica în grupele UEFA Champions League la finalul sezonului 2022/2023. Arsenal are 59% șanse să se califice în UCL, iar Tottenham are un procentaj de 49% pentru a se clasa în Top 4. Chelsea are doar 39% șanse să se califice în grupele Champions League.

Echipa lui Cristiano Ronaldo, Manchester United, a primit doar 15% șanse să ajungă în prestigioasa competiție.

De asemenea, nou-promovatele Nottingham Forests, Bournemouth și Fulham sunt considerate principalele candidate pentru retrogradare. Supercalculatorul mai anunță că Everton și Southampton se vor zbate și ele în zona roșie.

Liverpool l-a pierdut pe Sadio Mane

Liverpool a pierdut un fotbalist uriaș în această vară, pe Sadio Mane (30 de ani). Atacantul a semnat cu Bayern Munchen, campioana din Bundesliga.

Mane a petrecut șase ani minunați pe Anfield. El a fost transferat de la Southampton, în 2016, pentru 40 de milioane de euro. Bayern a plătit acum 32 de milioane de euro în schimbul său.

În locul lui Sadio Mane, Liverpool l-a transferat pe Darwin Nunez (23 de ani), de la Benfica. Vârful din Uruguay a înscris 34 de goluri în 41 de meciuri oficiale pentru Benfica, în sezonul 2021/2022. În UEFA Champions League, el a înscris șase goluri în zece partide! Benfica a fost eliminată chiar de Liverpool, în sferturile de finală.

Suma de transfer în cazul lui Darwin Nunez poate ajunge la 100 de milioane de euro, în funcție de bonusuri.