Se umple de bani David Popovici. Înotătorul român va intra în posesia unui premiu generos oferit de CS Dinamo

Olteanu Ștefan / 30.06.2022, 07:44
Se umple de bani David Popovici. Înotătorul român va intra în posesia unui premiu generos oferit de CS Dinamo

David Popovici (17 ani) se umple de bani după ce a reușit să se întoarcă de la Campionatul Mondial de natație cu două medalii de aur. În competiția organizată la Budapesta, Popovici a câștigat probele de 200 metri, respectiv 100 metri liber și a scris istorie pentru România.

Încă 100.000 de euro pentru David Popovici! Puștiul dublu medaliat cu aur la Mondiale se umple de bani

Performanțele lui David Popovici de la Mondialul de natație sunt răsplătite cu vârf și îndesat de statul român, iar noua stea a înotului mondial se va umple de bani după cele două medalii cucerite la Budapesta

Popovici a înotat ca o rachetă la Campionatul Mondial și a reușit o dublă istorică în probele de 200 metri, respectiv 100 metri. La doar câteva zile după acest succes, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a umblat la fondul de rezervă pentru a-i oferi lui David Popovici uriașa sumă de 1 milion de lei (n.r. – aproximativ 200.000 de euro).

Însă, încasările lui Popovici nu se rezumă doar la cei 200.000 de euro. Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, a anunțat că a fost aprobată prin hotărâre premierea suplimentară a tânărului înotător, de către Clubul Sportiv Dinamo, cu suma de 500.000 de lei (n.r. – aproximativ 100.000 de euro).

Guvernul a aprobat premierea sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo prin hotărâre de Guvern.

Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afaceri Interne, iar pentru performanţele sale, David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500.000 lei”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit Agerpres.

Ce declara premierul Nicolae Ciucă în urmă cu o săptămână

În acest context, doar în ultima săptămână, în conturile lui David Popovici au intrat aproximativ 300.000 de euro. Inițial, s-a scris că el va fi răsplătit de Guvern cu câte 56.000 de lei pentru fiecare medalie cucerită. Adică, în total, 112.000 de lei.

Însă, premierul Nicolae Ciucă a decis să suplimenteze considerabil această sumă din Fondul de rezeră al Guvernului.

Tot azi am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului David Popovici și, fiind vorba despre o performanță exceptională, să avem o recunoaștere pe măsură. Am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului suma de 1 milion de lei”, a transmis Nicolae Ciucă, premierul României, la finalul ședinței de guvern care a avut loc în cursul zilei de joi, 23 iunie.

VIDEO Mesajul senzațional trimis de „zeița” Nadia Comăneci pentru „regele” David Popovici: „Ești sursă de inspirație”.