VIDEO Mesajul senzațional trimis de „zeița” Nadia Comăneci pentru „regele” David Popovici: „Ești sursă de inspirație”

Olteanu Ștefan / 23.06.2022, 11:58
VIDEO Mesajul senzațional trimis de „zeița” Nadia Comăneci pentru „regele” David Popovici: „Ești sursă de inspirație”

Nadia Comâneci (60 de ani), „Zeița de la Montreal”, a transmis un mesaj senzațional pentru David Popovici (17), după ce tânărul înotător român a părăsit Campionatul Mondial de natație de la Budapesta cu două medalii de aur! David Popovici este noul campion mondial al probelor de 200 metri liber și 100 metri liber.

Curg laudele pentru David Popovici! Mesajul senzațional trimis de Nadia Comăneci, „zeița de la Montreal”

Ridicat în slăvi de numeroase personalități din țară și din întreaga lume, David Popovici a primit recent un mesaj senzațional și din partea unuia dintre cele mai importante nume din istoria sportului românesc, Nadia Comăneci, supranumită și „Zeița de la Montreal”.

Prima sportivă de nota 10 din istoria gimnasticii mondiale a ținut să îl felicite public pe David Popovici pentru rezultatele obținute. Acesta din urmă a devenit doar al doilea înotător din istorie care a reușit dubla în cele două probe la un Campionat Mondial, după americanul Jim Montgomery (1973).

De asemenea, Nadia Comăneci l-a asigurat pe David Popovici că îi va fi alături la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, unde înotătorul își dorește să facă o nouă figură frumoasă:

Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la premierea unui concurs de nataţie pentru juniori la Bucureşti. Câştigătorul nu a fost altul decât micuţul David Popovici.

Felicitări, David! Ţie, antrenorilor, părinţilor şi federaţiei pentru rezultatele fabuloase la Campionatul Mondial de nataţie. După ani de muncă, disciplină şi rezistenţă, este un merit al unei echipe întregi, care a fost şi este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspiraţie pentru generaţia de azi.

Cu siguranţă, ne vedem la Paris”, a transmis Nadia Comăneci, într-un mesaj video postat pe pagina oficială de Facebook.

Presa din Franța l-a luat deja în colimator pe David Popovici

Cu aproximativ doi ani rămași până la Jocurile Olimpice de la Paris, renumitele ziare franceze au comentat performanța impresionantă pe care a obținut-o David Popovici la Mondialele de la Budapesta. Toată Franța și-ar fi dorit ca medalia supremă să ajungă la Maxime Grousset, însă acesta a fost depășit senzațional de Popovici în finalul cursei de 100 metri și românul a luat aurul!

Maxime a câștigat miercuri medalia de argint, fiind depășit de românul David Popovici, în vârstă de 17 ani. Am visat la aur pentru Grousset, a început foarte bine, dar a terminat la șase sutimi în spatele lui Popovici”, au transmis, cu regret, jurnaliștii de la L’Equipe.

Nici publicația Le Figaro nu a fost mai încântată de performanța lui David Popoivici. La fel ca L’Equipe, aceasta a evidențiat victoria la limită pe care a obținut-o David Popovici în fața lui Grousset și a scos la înaintare o declarație dată de român pentru France Televisions.

Anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, am pierdut medalia de bronz pentru două sutimi. Așa că acum știu ce înseamnă să câștig în acest fel”, a fost declarația lui Popovici.

Porecla pe care o are David Popovici. Unchiul noului star al înotului mondial i-a zis prima oară așa.