„Se va bate Dinamo la titlu?”. Ovidiu Burcă a explicat care este filosofia sa. Exclusiv

Cosmin Olteanu 08.06.2023, 21:04
„Se va bate Dinamo la titlu?”. Ovidiu Burcă a explicat care este filosofia sa. Exclusiv

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a explicat care este filosofia sa.

În sezonul recent încheiat, Ovidiu Burcă a reușit să obțină promovarea împreună cu Dinamo, după ce, la barajul de promovare/menținere în Superliga, a învins-o pe FC Argeș.

Ovidiu Burcă a explicat care este filosofia sa

Tehnicianul „câinilor” a vorbit despre filosofia sa și le-a transmis suporterilor faptul că va fi foarte greu ca, în primul sezon după revenirea în Superliga, să obțină titlul de campioană.

„E o fantasmagorie să vorbim acum despre titlu, în viaţă orice este posibil, filosofia mea de viaţă a fost aceea de a începe un proces în care finalitate nu există. Foarte mulţi sunt motivaţi să câştige medalii, campionate, pentru mine personal este mai important procesul decât finalitatea lui. Procesul înseamnă să fii mai bun zi de zi, trebuie să fim realişti, va fi foarte greu să câştigăm campionatul în primul an.

În orice victorie există şi lucruri mai puţin bune, atunci când ai succes este mai greu să te apleci şi să repari greşeli, dacă atunci când pierzi şi rămâi calm, înfrângerile sunt cel mai bun profesor. Am încercat să scoatem aspectele pozitive din înfrângeri, fără să ne gândim la impactul lor în viaţa clubului”, a declarat Ovidiu Burcă, în cadrul emisiunii Dinamo 7/9.

Ovidiu Burcă: „Nu am putut fi atât de bucuroşi”

„Legat de meciul retur, e un meci care mă va urmări mult timp de aici încolo, trebuie să învăț foarte multe, la fel şi băieţii care vor rămâne mulţi alături de noi. Eşecurile fac parte din procesul de dezvoltare al unor antrenori şi jucători care nu au mai trecut prin asemenea situaţii. Când ne întâlnim data viitoare cu această situaţie, să avem soluţii mai bune.

Meciul a fost atât de intens, s-au întâmplat atâtea lucruri, eram fericit dar cumva nu puteam exterioriza importanţa acestei calificări. La 24 de ore m-am relaxat şi am conştientizat de ce am realizat în acest sezon.

Noi, cei care suntem atenţi la tot ce se întâmplă, nu am putut fi atât de bucuroşi, pentru că a fost o înfrângere. Dar, ulterior, ne-am revenit.

Accidentările pe care le-am avut în etapa de la Iaşi ne-au dat peste cap foarte mult, din fericire medicii au reușit să rezolve şi nu am avut mai mult de un accidentat. Am început să analizez FC Argeş, să vedem ce a implementat Argeş Vintilă în ultimele 10 etape, în astfel de meciuri ai nevoie de jucători cu experienţă, am fi riscat dacă am fi ales jucători fără experienţă”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Urmăriți Playsport.ro și pe