Sebastian Colțescu, șef peste Comisia pentru Dezvoltare! Arbitrul oltean va deține o funcție în cadrul CCA

Robert Zanfir 01.07.2022, 22:34
Sebastian Colțescu, șef peste Comisia pentru Dezvoltare! Arbitrul oltean va deține o funcție în cadrul CCA

Sebastian Colțescu (45 de ani) a fost cooptat în Comisia Centrală a Arbitrilor. Arbitrul va conduce Comisia pentru Dezvoltare din cadrul CCA. Noul sezon din Liga 1 va începe pe 15 iulie și va fi primul în care partidele vor beneficia de sistemul VAR.

Aflat într-o criză profundă, fotbalul românesc se rebranduiește. Liga 1 devine Superliga și anunță un supersezon. Primul pas înspre spectacol este asigurat. Calendarul competițional programează derby-uri încă din primele etape. Rapid este, de departe, echipa cu cele mai mari emoții. CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova vor fi primele adversare ale echipei lui Adi Mutu.

Sebastian Colțescu, șef peste Comisia pentru Dezvoltare

Dar schimbările nu se opresc aici. Supercupa dintre CFR Cluj și Sepsi, programată pe 9 iulie, va fi primul meci care va beneficia de sistemul VAR. Șeful comisiei VAR va fi Alexandru Deaconu.

În cadrul Comisiei arbitrilor va fi cooptat și Sebastian Colțescu, anunță Digi Sport. „Centralul” din Craiova va conduce Comisia pentru Dezvoltare, care va face parte din CCA.

Ajuns la 45 de ani, Sebastian Colțescu a fost delegat, în sezonul trecut, la conducerea a 24 de partide din fotbalul intern, din care 19 meciuri din Liga 1.

Ultima partidă condusă de Sebastian Colțescu este U Cluj – Hermannstadt, 1-2, din cadrul play-off-ului Ligii 2.

Confesiunea lui Sebastian Colțescu: „Mai greu decât să fii arbitru de top e doar să ai o căsnicie perfectă!”

Într-un interviu eveniment acordat pentru Playsport, Sebastian Colțescu dezvăluia în toamna anului trecut din secrete carierei începute în 1996.

„(Top 3 momente din cariera internațională) Spun trei, dar nu le pot pune în ordine, le prețuiesc mult pe toate. Așadar, Campionatul European 2016 din Franța… Am avut ocazia să fiu o lună de zile la Paris alături de cei mai mari arbitri ai Europei, am împărtășit experiențe și am rămas prieteni foarte buni și acum.

Apoi, primul meci pe Camp Nou, când l-am arbitrat pe Lionel Messi. Nu în ultimul rând, semifinala de Europa League de pe Old Trafford, Manchester United – Celta Vigo și faptul că l-am întâlnit pe Jose Mourinho, și pentru mine The Special One.

Mai presus de aceste trei momente, cel mai fericit mă face faptul că am vizitat aproape toate țările Europei și atât de multe din lume. Am cunoscut o serie de oameni remarcabili, am descoperit prin prisma arbitrajului civilizații diferite, locuri minunate… Asta e în sufletul meu!”,
Sebastian Colțescu pentru Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe