Sebastien Haller bate record după record în Champions League! I-a mai spulberat o reușită lui Haaland și l-a egalat pe Ronaldo

Olteanu Ștefan / 08.12.2021, 09:20

Sebastien Haller (27 de ani) este surpriza actualei ediții de Champions League, reușind să bată record după record în faza grupelor. Atacantul ivorian al lui Ajax a ajuns la 10 goluri marcate în cele 6 meciuri din faza grupelor. Mai mult, de punctat este și faptul că acest sezon reprezintă debutul lui Haller în Champions League.

„Bestia” Sebastien Haller e de neoprit! Bate record după record în Champions League

Sebastien Haller continuă să scrie istorie la sezonul său de debut în UEFA Champions League și bate record după record. În runda precedentă, atacantul ivorian i-a depășit o bornă impresionantă lui Erling Haaland, când ajunsese la 9 goluri în primele sale 5 meciuri de Champions League.

Haller și-a continuat demonstrația de forță și, marți seară, i-a mai doborât un record lui Haaland. Ivorianul a deschis scorul în disputa cu Sporting Lisabona și a marcat al 10-lea său gol la sezonul de debut.
Mulțumită acestei reușite, Sebastien Haller a juns la 10 goluri marcate în primele sale 6 meciuri din competiție. Spre deosebire de el, Erling Haaland a avut nevoie de 7 meciuri în Champions League pentru a marca 10 goluri.

L-a egalat pe Cristiano Ronaldo

De asemenea, Sebastien Haller a reușit să înscrie în fiecare meci din grupă în acest sezon. Cu o astfel de performanță se mai poate lăuda doar Cristiano Ronaldo, în sezonul 2017 – 2018.
Și lista reușitelor lui Haller nu se oprește aici. Mulțumită acestui parcurs din faza grupelor, el s-a alăturat unei liste selecte.
Singurii jucători din istoria Champions League care au mai reușit să înscrie 10 goluri doar în faza grupelor sunt nimeni alții decât: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Robert Lewandowski.

Este un sezon de vis pentru Sebastien Haller, care în acest moment conduce clasamentul golgheterilor din Champions League. În spatele său este Robert Lewandowski, cu 9 goluri, care mai are însă de jucat un meci. Bayern Munchen o înfruntă pe Barcelona în această seară, de la ora 22:00, în ultimul meci din faza grupelor.

Reușitele lui Haller se datorează în mare parte și echipei. Ajax a defilat în Grupa C, din care mai fac parte Sporting, Dortmund și Beșiktaș. „Lăncierii” au obținut victorii pe linie și au adunat toate cele 18 puncte.

Rămâne de văzut până în ce fază a competiției va ajunge Ajax și ce recorduri va mai putea să doboare Sebastien Haller.

Ce spune Robert Lewandowski după eșecul de la „Balonul de aur”. Polonezul a dat cărțile pe față.