Secretul despre Olimpiu Moruțan care a ieșit la iveală după derby-ul Galatasaray – Fenerbahce: „Nu trebuia să joace”

Moldoveanu Camelia / 23.11.2021, 12:17
Secretul despre Olimpiu Moruțan care a ieșit la iveală după derby-ul Galatasaray – Fenerbahce: „Nu trebuia să joace”

Olimpiu Moruțan a prins „primul 11” în derby-ul Galatasaray – Fenerbahce, scor 1-2. Fatih Terim a luat o decizie neașteptată chiar în ziua meciului. Schimbarea făcută în ultimul moment a influențat decisiv soarta mijlocașului român, în partida de duminică seară.

Fatih Terim, decizie în ultimul moment. Secretul despre Olimpiu Moruțan

Olimpiu Moruțan a bifat încă un meci ca titular la Galatasaray, însă planurile inițiale ale lui Fatih Terim ar fi fost altele. Presa din Turcia a dezvăluit faptul că primul plan de atac contra celor de la Fenerbahce ar fi fost într-un sistem 4-4-2, cu Mostafa Mohamed și Dervisonglu în atac. Cu alte cuvinte, mijlocașul român nu se afla în calculele inițiale.

Însă, în ziua meciului, „Împăratul” a schimbat complet strategia. Mostafa Mohamed nu l-a convins la antrenamente pe Fatih Terim, astfel că „primul 11” a fost format pentru strategia de joc 4-2-3-1. Ulterior, Olimpiu Moruțan a prins un loc de titular, fiind folosit ca mijlocaș dreapta. Deciziile din ultima zi i-au permis și lui Sofiane Feghouli să intre pe teren din primul minut.

Olimpiu Moruțan, pasă de gol

Și suporterii au așteptări mari de la acest derby, de aceea le-au făcut o primire incendiară oamenilor lui Terim. Acest lucru se pare că i-a prins extrem de bine lui Olimpiu Moruțan, care a ieșit la rampă după numai 16 minute.

Fostul fotbalist de la FCSB a pasat decisiv la golul lui Akturkoglu, în urma unui contraatac perfect desfășurat de jucătorii lui Fatih Terim.

Nu a fost însă suficient pentru echipa antrenată de Fatih Terim. Galatasaray a pierdut dramatic derby-ul cu scorul de 2-1, după un gol marcat de Fenerbahce în minutul 90+4.

Câți bani va încasa patronul FCSB de la Galatasaray

Acum, că a bifat meciul cu numărul 15 în tricoul formației turce, Olimpiu Moruțan i-a adus o mare satisfacție lui Gigi Becali. Patronul FCSB-ului va primi un bonus de 600.000 de euro, conform înțelegerii dintre cele două cluburi.

Potrivit unui anunț făcut de Gigi Becali după realizarea transferului, FCSB a mai primit 500.000 de euro după ce formația turcă s-a calificat în grupele Europa League. Astfel, suma totală a transferului ar fi ajuns la 4,6 milioane de euro.

Dacă se califică anul ăsta în Europa League luăm 500 000 de euro. Am pus niște clauze, le-au acceptat, prin care să iau banii 100%. 5.7 milioane vor fi bani siguri.”, declara Gigi Becali, în urmă cu ceva timp.

Până în acest moment, Olimpiu Moruțan a bifat 11 meciuri în Super Lig și patru în Europa League. Mijlocașul român se poate lăuda cu trei goluri și trei pase decisive.

Moruțan a fost achiziționat pentru aproape 5 milioane de euro de la FCSB. Pe viitor însă, el ar putea să fie vândut pentru 20 de milioane de euro, adică suma la care spera Gigi Becali la un moment dat. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, Galatasaray ar obține un profit de patru ori mai mare decât investiția făcută, notează ziariștii de la Ajansspor.