Secretul lui Ion Țiriac despre care vorbește foarte puțin. I s-a întâmplat când avea 14 ani

Gabriel Peneș / 01.02.2021, 20:04
Secretul lui Ion Țiriac despre care vorbește foarte puțin. I s-a întâmplat când avea 14 ani

 

Despre viața unuia dintre cei mai bogați români se știu multe, dar și puține, totodată. Secretul lui Ion Țiriac despre care vorbește foarte puțin. I s-a întâmplat când avea 14 ani. Cu o avere estimată la 1,3 miliarde de euro, fostul jucător de tenis are o amintire care-l emoționează până și pe el. Dar întâmplarea de atunci, l-a ambiționat să își facă, sieși, o promisiune. Una pe care, se vede bine, și-a ținut-o din plin.

Secretul lui Ion Țiriac despre care vorbește foarte puțin. I s-a întâmplat când avea 14 ani

Ion Țiriac nu este deloc stilul vorbăreț despre viața lui. Despre tenis, Halep, turneul de la Madrid pe care-l patronează, da. Și mai ales despre Serena Williams. Dar secretul lui Ion Țiriac despre care vorbește foarte puțin i s-a întâmplat când avea 14 ani. Când el și familia lui erau departe de a avea vreo situație financiară stabilă. Mai ales după ce i-a murit tatăl. Magnatul a povestit la emisiunea „Echipa de 10” prin ce a fost nevoit să treacă și o decizie care i-a schimbat viața.

„Au fost ani foarte grei, în special după ce rămăsesem fără tată. Din când în când, mai făceai şi foamea. Nu era lipsit de normal ca un tânăr de 15-16 ani să înceapă să aibă grijă de familia lui, să muncească pe undeva. Nu era mâncare mai deloc, Când am împlinit 14 ani, aveam în buzunar 50 de bani. M-am dus și mi-am luat două felii de franzelă. Mi-am spus atunci: >. Mi-am amintit și îmi amintesc mereu de treaba aia”, a spus Țiriac, citat de GSP.ro.

Secretul lui Ion Țiriac despre care vorbește foarte puțin. I s-a întâmplat când avea 14 ani
Secretul lui Ion Țiriac despre care vorbește foarte puțin. I s-a întâmplat când avea 14 ani. Acum cheltuiește 100.000 de euro pe lună doar pentru flotei sale de avioane

Pe ce plătește omul de afaceri 100.000 de euro în fiecare lună

Fostul jucător de tenis are o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari, fiind întrecut doar de Daniel Denes, programatorul care anul trecut avea o avere de 1,4 miliarde de dolari. Dar e singurul care deține o companie aviatică privată, fiind unicul operator charter de pe piața românească, specializat în servicii VIP și călătorii în interes de afaceri. Flota omului de afaceri este compusă din trei aeronave și un elicopter, are o bază fixă și un terminal propriu. Țiriac deține cel mai performant avion existent în România, un Bombardier G5000, pe care l-a achiționat cu suma de 30 de milioane de euro. Aeronava are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h.

Așa cum a dezvăluit chiar el, Ion Țiriac are brevet de pilot de foarte mulți ani și își conduce singur avionele, a căror valoare totală este estimată la 120 de milioane de euro. Lunile de pandemie i-au produs pierderi financiare destul de importante. Avioanele au fost reținute la sol, în hangare speciale, fiind întreținute corespunzător. Acum, pe timp de iarnă, aeronavele sunt supuse unor proceduri multiple necesare chiar dacă avioanele nu se ridică de la sol. Astfel, la un calcul estimativ, Ion Țiriac a plătit, în perioada pandemiei, aproximativ 100.000 euro pe lună pentru plătirea angajaților, precum și a operațiunilor de întreținere a hangarelor și a aeronavelor.