Secretul unei fotografii legendare cu marele Diego Armando Maradona: „Eu l-am dus în cârcă”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 03.11.2021, 21:33
Secretul unei fotografii legendare cu marele Diego Armando Maradona: „Eu l-am dus în cârcă”

Pe 30 octombrie s-au împlinit 61 de ani de la nașterea legendarului Diego Armando Maradona. Cu această ocazie a fost dezvăluită una dintre cele mai frumoase povești din cariera lui „El Pibe D’Oro”.

Pe 29 iunie 1986, Diego Armando Maradona i-a adus Argentinei a doua Cupă Mondială din istorie, aproape de unul singur, cum foarte mulți pasionați de fotbal susțin. Se întâmpla în Mexic, pe legendarul stadion Azteca.

Argentina învingea cu scorul de 3-2 Germania de Vest după ce anterior eliminase, printre altele, Anglia cu celebra „mână a lui Dumnezeu”. După meci, s-a petrecut una dintre cele mai reprezentative scene din istoria fotbalului.

Sunt șanse foarte mici ca un adevărat iubitor al sportului rege să nu știe celebra imagine cu Maradona purtat pe umeri de un bărbat după fluierul final al partidei. Acel bărbat se numește Roberto Cejas.

Povestea celebrei fotografii cu Diego Armando Maradona purtat pe umeri de un fan după finala Mondialului din 1986

El a povestit cum a ajuns să își poarte idolul pe umeri atunci. De la modul în care a făcut rost de bilete la marea finală și până la planul născocit pentru a putea pătrunde pe teren.

Am plecat din Argentina către Mexic numai pentru finală. Am ajuns acolo sâmbătă, la amiază, duminică era ultimul act. Le și zisesem celor de acasă că dacă trecem de Belgia, mă duc la finală. Aveam un prieten care m-a sunat și mi-a confirmat că mexicanii au bilete pentru finală și sunt gata să se despartă de ele pentru o sumă cinstită.

Dar am găsit altceva. Localnicii stăteau sus, noi doream bilete jos, aproape de gazon. Am dat mălai la schimb, am primit ce am vrut. Am mers la corner, acolo erau doi polițiști. Stadionul era puțin mai ciudat, avea așa, ca o groapă, cu o structură de fier. Am țopăit pe ea, am driblat forțele de ordine și, gata, ne găseam pe teren!!!

Nu ne-a ieșit, normal. Chiar în careul mic, Diego s-a oprit în fața mea. Aveam pe cap un fel de perucă, albastru cu alb. Stătea acolo, ca și cum dorea să execute o lovitură de la 11 metri. N-am stat pe gânduri. M-am pus în genunchi, el s-a urcat în cârca mea, l-am ridicat. Nu vedeam nimic, absolut nimic, el îmi spunea pe unde să merg!

A surâs când m-a văzut. Ne-am îmbrățișat. Am fost foarte emoționat. Cine eram eu ca un star de nivelul lui să mă ia în brațe? Întrebase peste tot despre mine, chiar și când era antrenor în țările arabe: cine e băiatul care m-am dus în cârcă, unde-l poate găsi? Lucrul ăsta m-a bucurat enorm. Am făcut o poză cu fiul său, Dieguito, pe umeri, exact ca atunci, în 1986”, a povestit Roberto Cejas pentru Tyc Sports.

Ce se întâmplă cu locuința în care trăiau părinții marelui Diego Armando Maradona. Decizie neașteptată a moștenitorilor familiei