„Secundul” sunat de „struțul speriat”. După instalarea lui Iordănescu jr., MM Stoica revine în forță la FCSB! 

Autor: Cătălin Mureșanu / 19.08.2021, 13:02
„Secundul” sunat de „struțul speriat”. După instalarea lui Iordănescu jr., MM Stoica revine în forță la FCSB! 

Gigi Becali a reușit să-l convingă pe Edi Iordănescu să preia banca vicecampioanei. După lungi negocieri în care tehnicianul în vârstă de 43 de ani a pus nenumărate condiții, iar avocații au construit clauze prin care imixtiunea patronului să devină imposibilă, antrenorul, care sezonul trecut a câștigat titlul cu rivala de la CFR Cluj, a semnat un contract valabil până la finalul sezonului.  

MM:„E un secund!”. Edi:„A avut poziția struțului speriat”

La FCSB, Iordănescu jr. s-a reîntâlnit cu un mai vechi camarad. Mihai Stoica, manager general în organigrama clubului. Omul alături de care a lucrat la începuturile sale în meseria de antrenor, pe vremea când era „secundul” lui Ilie Stan (2011, 2012). La scurt timp, între cei doi a avut loc un conflict verbal destul de ascuțit, MM l-a numit pe fostul colaborator – „secund” și a spus că nu înțelege cu ce drept vorbește, în timp ce replica – tânărului tehnician pe atunci- a venit fulgerător: 

„Acest parvenit al fotbalului românesc continuă să îşi dea cu părerea despre toţi şi toate, dar îl inţeleg şi încerc să îl tolerez. El nu încearcă astfel decât să compenseze lipsa unor calităţi reale în domeniul în care activează… Eu sunt un om cu principii, iar asta m-a făcut ca, încă de la vârsta de 32 de ani, când am venit pentru prima oara ca antrenor secund la Steaua, să intru pe poartă cu capul sus şi tot aşa să şi plec. Spre deosebire de el, care pe toată perioada cât a activat acolo a avut poziția struțului speriat, pentru a nu-şi supăra şeful” (sursa gsp.ro).

„Mihai Stoica se va implica mai mult la FCSB”

Între timp, acest dialog pare că a rămas o amintire, astfel că Mihai Stoica este omul care a avut un cuvânt important de spus la urechea patronului pentru numirea lui Iordănescu la FCSB. Dezvăluirea a fost făcută de Daniel Stanciu. „Eu spun că marele câştig pe care-l are FCSB în momentul ăsta e revenirea în plenitudinea funcţiilor a lui MM Stoica, pentru că el e unul dintre oamenii care au militat pentru venirea lui Edi Iordănescu. Foarte mult, în ultimele zile, a fost un factor important. Din ce ştiu, MM Stoica se va implica mai mult în perioada următoare, adică va reveni în funcţia lui, cu calităţile pe care le are”, a spus fostul impresar la LookSport. 

Mihai Stoica l-a sunat pe Iordănescu și i-a propus să vină la FCSB

PlaySport.ro a aflat că Mihai Stoica a fost chiar cel care l-a sunat pe Edward Iordănescu în momentul în care Gigi Becali a fost convins că fiul fostului selecționer al „Generației de Aur” este varianta cea mai bună pentru a scoate formația din colaps. Și, așa cum a dezvăluit Daniel Stanciu, oficialul roș-albaștrilor a transmis că va reveni în prima linie, va fi din nou activ și-l va sprijini cu toate forțele. 

Iulian Cristea, jucătorul salvat de venirea lui Iordănescu 

Cel puțin pentru început, Iordănescu jr. are o misiune grea la FCSB, a preluat echipa în plin campionat, iar jucătorii sunt cu moralul la pământ, mai ales după ce unii dintre ei au fost scoși din lot chiar de patron, în stilul caracteristic, la televizor. Iulian Cristea (27 ani) și Andrei Crețu (29 ani) au fost invitați să-și caute echipe, însă, cel puțin pentru Cristea, numirea noului antrenor  reprezintă o nouă șansă primită. Astfel, fundașul central a mai lucrat cu Iordănescu la Gaz Metan și este unul dintre preferații acestuia.