Ședință de ultimă oră la Dinamo! Fanii din PCH au făcut anunțul cel mare după o discuție cu oamenii din conducerea clubului: „Da, ne întoarcem!”

Olteanu Ștefan Cătălin Mureșanu 30.09.2022, 14:23
Ședință de ultimă oră la Dinamo! Fanii din PCH au făcut anunțul cel mare după o discuție cu oamenii din conducerea clubului: „Da, ne întoarcem!”

Fanii lui Dinamo din PCH sunt gata să revină alături de echipa de handbal a clubului, după ce în sezonul trecut au avut mai multe neînțelegeri cu oamenii din conducere, dar și cu cei din staff-ul tehnic. În acest context, ei au preferat să se îndepărteze de echipă. În urma unei ședințe care a avut loc recent, lucrurile au revenit pe un făgaș normal și suporterii și-au anunțat din nou prezența în tribune.

Se anunță o atmosferă incendiară la duelurile lui Dinamo din Liga Campionilor. Fanii din PCH revin în tribune

După o absență de câteva luni din tribune, fanii lui Dinamo din PCH au ales să revină alături de echipa de handbal a clubului și totul s-a decis în urma unei ședințe de ultimă oră.

Ruptura dintre cele două părți a început să se producă încă din vara anului 2021, când fanii din PCH au intrat într-un conflict cu Dănuț Lupu. Fostul mare fotbalist i-a criticat în repetate rânduri pe suporteri, după care, deranjat de faptul că a fost jignit la Supercupa României de la handbal, le-a arătat semne obscene celor din tribune. După acest incident, fanii au transmis că nu vor mai susține nicio echipă din cadrul CS Dinamo.

Însă, adevăratul punct culminant a avut loc în finalul sezonului trecut. Suporterii au însoțit echipa de handbal a lui Dinamo prin toate deplasările, inclusiv la Barcelona, Paris, Veszprem sau Porto, însă cu toate acestea, au transmis că sunt tratați cu lipsă de respect către conducere.

De asemenea, însemnele programului DDB au fost îndepărtate de pe tricourile echipei, iar antrenorul Xavi Pascual le-ar fi transmis suporterilor: „Putem câștiga și fără voi!”.

Din acel punct, fanii din PCH au refuzat să mai ia parte la orice meci al echipei de handbal și nu și-au făcut apariția nici la decernarea titlului, nici la prezentare și nici la Supercupa României din finalul sezonului trecut, derby-ul Dinamo – Steaua.

S-a produs împăcarea

După luni de așteptare, între conducerea clubului Dinamo și suporterii din PCH a avut loc o întâlnire pentru lămurirea acestui subiect. Și se pare că deznodământul a fost unul favorabil pentru soarta echipei. Fanii au fost convinși de importanța pe care o au și au acceptat să revină alături de echipa de handbal:

„Domnilor, anunț important pentru țară!

Având în vedere ultimele discuții și atitudinea clubului, da, ne reîntoarcem la handbal!!!

Prima acțiune va avea loc mâine, sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 16:00, la terasa bazinului descoperit. Vine toată echipa de handbal pentru a socializa cu noi la o bere, apoi mergem la meciul de baschet DINAMO – „U” CLUJ, în Sala Dinamo (ora 18:00). Haideți să ne mobilizăm!

Confirmați prezența.

În cazul în care aveți alte planuri, e prea din scurt și nu putem să ne adunăm frumos, mai bine o amânăm pe altă dată. Să nu vină toată echipa, iar noi să fim trei inși. Deci?

Miercuri, 5 octombrie, DINAMO – Porto, în Polivalentă, ora 19:45. Ne adunăm cu toții de la ora 18:00, la terasa Daimon, lângă sală. Meciul este vital pentru a ne califica din grupă. Cu ei ne batem și cu Zagreb.

Nu o mai zic pe aia cu toți în ROȘU, ALB sau NEGRU, că o știți. Aduceți steaguri și tot ce aveți ca să facem haos. Avem 500 de bilete rezervate, cu posibilitate de suplimentare dacă va fi necesar”, se arată într-un comunicat al fanilor din PCH.

Antrenorul Xavi Pascual și-a schimbat atitudinea

O contribuție în rezolvarea conflictului a avut-o și Xavi Pascual. Spaniolul a transmis în ultimele interviuri că echipa are nevoie ca suporterii să revină alături de ea:

„Cred că în acest sezon vom avea nevoie de suporterii noștri mai mult ca în sezonul trecut, avem nevoie să jucăm într-o atmosferă fierbinte, indiferent dacă vom juca în Dinamo sau în Sala Polivalentă.

Avem nevoie să câștigăm puncte pe teren propriu. Să primim la București echipe atât de mari este o onoare pentru noi și important pentru club”, a declarat Xavi Pascual, după ce Dinamo și-a aflat grupa de Liga Campionilor.

De asemenea, la momentul prezentării ultimelor achiziții făcute de „dulăi”, Pascual a transmis:

„Trebuie să jucăm bine și să avem fanii cu noi. Avem nevoie de ei, pentru fiecare meci. Când jucam cu ei în tribună, echipa nu juca în șapte, ci în mult mai mulți”, a spus antrenorul lui Dinamo.

Programul lui Dinamo în faza grupelor din Liga Campionilor

 • 14 septembrie: Dinamo București – SC Magdeburg 28-30
 • 21 septembrie: GOG – Dinamo București 38-38
 • 28 septembrie: Telekom Veszprem – Dinamo București 33-30
 • 5 octombrie: Dinamo București – FC Porto
 • 26 octombrie: Dinamo București – Paris Saint-Germain
 • 2 noiembrie: Dinamo București – HC PPD Zagreb
 • 23 noiembrie: Dinamo București – Orlen Wisla Plock
 • 30 noiembrie: Orlen Wisla Plock – Dinamo București
 • 7 decembrie: HC PPD Zagreb – Dinamo București
 • 14 decembrie: Dinamo București – Telekom Veszprem
 • 8 februarie: FC Porto – Dinamo București
 • 15 februarie: Paris Saint-Germain – Dinamo București
 • 22 februarie: Dinamo București – GOG
 • 1 martie: SC Magdeburg – Dinamo București

Dinamo București, cel mai spectaculos meci din Liga Campionilor. Revenire de senzație a „câinilor”.

Urmăriți Playsport.ro și pe