Șeicii de la PSG au motive de bucurie. Tripleta de aur, formată din Messi, Neymar și Mbappe, domină fotbalul european

Giosanu Catinca 02.10.2022, 11:03
Șeicii de la PSG au motive de bucurie. Tripleta de aur, formată din Messi, Neymar și Mbappe, domină fotbalul european

PSG a început în forță noul sezon de Liga Campionilor. Parizienii se gândesc într-una la trofeu, mai ales că au trecut mai bine de 10 ani de când clubul a fost preluat de Qatar Sports Investment (în 2011), iar principalul obiectiv nu a fost atins.

Francezii au mari șanse să își atingă obiectivul, având în vedere că din lotul lor fac parte cei mai productivi jucători din lume în 2022.

Oficialii lui PSG, mândrii de jucătorii lor

Kylian Mbappe, Leo Messi și Neymar au cifre impresionante. Ei au reușit cele mai multe goluri și pase decisive în 2022.

Gruparea pariziană a învins-o, sâmbătă, pe teren propriu pe Nice, scor 2-1. Primul gol al partidei a fost marcat de Leo Messi (minutul 29), după care au egalat cei de la Nice. Kylian Mbappe s-a ambiționat și a înscris și el pentru campioana Franței. Golul a fost marcat pe finalul partidei. Mai exact, în minutul 83.

Tripleta de aur a înscris 21 dintre cele 28 de goluri ale parizienilor în Ligue 1 în cele nouă meciuri disputate în acest sezon.

Tripleta „magică” Messi – Mbappe – Neymar, în formă maximă

Mbappe, Messi și Neymar au ajuns să ocupe primele trei poziții la nivel mondial în privința numărului de goluri și assisturi.

Kylian Mbappe se situează în fruntea clasamentului. El a marcat 39 de goluri și 10 pase decisive. Leo Messi ocupă poziația a doua, cu 22 de goluri și 20 pase decisive. Neymar a acumulat, la rândul lui, 26 de goluri și 15 pase decisive.

Fotbalistul brazilian este urmat de Robert Lewandowski, care a strâns 34 de goluri și 6 pase decisive. Pe următoarele locuri se clasează Erling Haaland (33 de goluri, 6 pase decisive), Christopher Nkunku (26 de goluri, 12 pase decisive), Karim Benzema (29 de goluri, 8 pase decisive) și Kevin De Bruyne (16 goluri, 21 pase decisive).