Șeicul lui City cumpără tot! Dă bani pentru una dintre cele mai vechi echipe din America de Sud și ajunge la 11 cluburi în total

Radu Bordei 13.01.2021, 15:49
Șeicul lui City cumpără tot! Dă bani pentru una dintre cele mai vechi echipe din America de Sud și ajunge la 11 cluburi în total

Șeicul lui City cumpără tot! Proprietarii grupării din Anglia nu se gândesc doar să achiziționeze cei mai valoroși fotbaliști din lume. Șeicii s-au pus pe cumpărat și cluburi de fotbal. Deja dețin grupări în aproape toate colțurile lumii.

Acum miliardarii arabi au ajuns în America de Sud, în Bolivia. Șeicii s-au decis să investească într-una din cele mai vechi echipe din acea țară. Gruparea de tradiție va beneficia acum de suportul financiar geenros oferit de noii proprietari.

Șeicul lui City cumpără tot

Clubul Bolivar este cel mai important nume în țara sud-americană. De aceea a devenit ținta șeicilor care dețin grupul ce conține și pe Manchester City.

Pep Guardiola trebuie să aducă Liga Campionilor la Manchester

Bolivar este un club care a apărut în urmă cu 95 de ani. De-a lungul istoriei, clubul a cucerit foarte multe trofee, printre care și titlul de campioană în Bolivia, de numai puțin de 29 de ani. De altfel suporterii clubului au o poreclă specială pentru echipa favorită: „El Mas Grande”. Cel mai mare club statul sud-american nu a avut un parcurs foarte bun în ultimul timp. Sezonul trecut, Bolivar a terminat pe locul 3. Din acest sezon însă, gruparea va beneficia de suportul financiar, dar și tehnologic, oferit de City Football Group.

Un imperiu în fotbal

Șeicii din spatele City Football Group au construit un imperiu în fotbalul internațional. Princpala echipă, fața grupului, o reprezintă Manchester City. De la venirea șeicilor, City a cucerit titluri în Premier League și a ajuns în semifinala Ligii Campionilor. În plus la echipă a venit și unul din cei mai titrați antrenori din istorie, Pep Guardiola. City a adus și unii din cei mai buni jucători din Europa și luptă pentru premiul cel mare: trofeul Ligii Campionilor.

Dar formația din Anglia este doar „perla Coroanei” din zestrea grupului care controlează clubul. City Football Group mai coontrolează și alte echipe din europa, ca Girona (Spania), Lommel (Belgia) sau Troyes (Franța). În Ameirca de Nord grupul deține New York City FC, în Australia au cumpărat Melbourne FC. Și în Asia grupul este prezent, în Japonia cu Yokohama Marinos, în China dețin Sichuan Jiuniu FC, iar în India cu Mumbai City.

Bolivar a devenit al 11-lea club din club și al doilea din America de Sud, după Montevideo City Torque, în Uruguay.

Vin și în România?

Șefii de club din românia visează să atragă și ei investiții din spațiul arab. Din păcate, în afară de unele discuții pentru jucători din Liga 1, fotbalul românesc nu oferă nimic atractiv pentru investitori.

Urmăriți Playsport.ro și pe