Selecționerul a fost demis cu 12 zile înainte de primul meci al lui Edi Iordănescu. Scandal din cauza unei convocări

Ștefănescu Dragoș 17.03.2022, 14:42
Selecționerul a fost demis cu 12 zile înainte de primul meci al lui Edi Iordănescu. Scandal din cauza unei convocări

Naționala României va disputa două meciuri amicale în următoarea perioadă. Pe 25 martie elevii lui Edi Iordănescu vor înfrunta Grecia, iar pe 29 martie selecționata Israelului. În mod surprinzător, selecționerul naționalei din Israel a fost demis cu 12 zile înaintea meciului cu România. Motivul din spatele acestei decizii este o convocare contestată de noul șef al federației israeliene de fotbal.

Scandal la naționala Israelului, înaintea amicalului cu România

Naționala României va disputa în următoarea perioadă două meciuri de pregătire. Acestea sunt primele partide ale noului selecționer Edi Iordănescu la cârma naționalei. ”Tricolorii” vor juca pe 25 martie împotriva Greciei, iar pe 29 martie vor înfrunta selecționata din Israel.

În mod neașteptat, naționala Israelului stă pe un butoi cu pulbere înaintea amicalului cu România. Tehnicianul Marco Balbul, cel care asigura interimatul după plecarea lui Willy Ruttensteiner, a fost demis de Federație. Totul a pornit după o convocare ce a fost contestată de noul manager general al Federației, Yossi Benayoun. Fostul mare jucător israelian a fost numit miercuri în această funcție. Prima sa decizie a fost de a-l demite pe selecționer.

Mai exact, selecționerul Marco Balbul dorea ca portarul lui Maccabi Tel Aviv, Daniel Peretz ( 21 de ani), să fie convocat la naționala de seniori a Israelului. Yossi Benayoun a insistat ca Peretz să meargă la naționala de tineret. Aceasta are două meciuri importante, cu Polonia și Germania, în preliminariile pentru Campionatul European de tineret, și speră la calificare. În urma acestei divergențe, Benayoun a decis să-l demită pe Balbul, urmând ca pentru cele două meciuri amicale să fie numit un nou selecționer.

În această funcție, câteodată trebuie să iei decizii mai grele. Naționala de tineret are meciuri oficiale și importante. Naționala de seniori are doar partide amicale. Vom vedea ce urmează. Nu voiam să-mi încep așa mandatul. Eu și Balbul suntem foarte buni prieteni. Mi-a fost antrenor și am și jucat împreună. E un om foarte bun. Am discutat foarte mult cu el, i-am explicat că Peretz ar trebui să meargă la U21, unde avem partide extrem de importante și șanse de calificare. Vom anunța în curând lotul și noul antrenor. ”, a spus Benayoun.

În ce situație s-ar întoarce Ciprian Tătărușanu la naționala României. Edi Iordănescu a dezvăluit totul

În ultima perioadă, Edi Iordănescu a încercat să-l convingă pe Ciprian Tătărușanu să revină asupra deciziei de a se retrage de la echipa națională. Selecționerul a vorbit despre situația portarilor români, despre care a recunoscut că este una delicată în acest moment.

Iordănescu Jr. a dezvăluit că o revenire a lui Tătărușanu la națională ar fi posibilă doar în cazul în care România va avea nevoie disperată de serviciile sale înaintea unui meci important.

Nu este o situaţie foarte plăcută. E un subiect sensibil cu portarii. Niţă a fost în multe momente declarat de dumneavoastră cel mai bun. După meciul Inter – Sassuolo am vorbit puţin cu Radu. Nu era tocmai fericit. Nu joacă aproape deloc. Avem în valul doi portari foarte tineri, care au anumite probleme, cum e cazul lui Vlad.

Am avut o întâlnire amicală şi cu Tătăruşanu. A fost o discuţie mai complexă, am vrut să aflu toate motivele pentru care a decis să se retragă. Am înţeles poziţia lui. Dacă va veni un joc foarte important, în care vom avea probleme mari la nivel de portari, 3-4 care fac parte din nucleul principal, atunci e posibil să primim de la Tătă o mână de ajutor”, a spus Edi Iordănescu.