Selecționerul Macedoniei, impresionat de România: ”Am spus că venim într-o țară prietenă…”

Giosanu Catinca / 26.03.2021, 10:37
Selecționerul Macedoniei, impresionat de România: ”Am spus că venim într-o țară prietenă…”

România a câștigat dramatic primul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 împotriva Macedoniei de Nord. Selecționerul echipei naţionale a Macedoniei de Nord, Igor Angelovski, a văzut lucrurile pozitive, în pofida unui eșec amar.

Selecționerul Macedoniei, impresionat de România

România a obținut trei puncte mari cu Macedonia de Nord (3-2). Valentin Mihăilă a debutat la echipa națională de seniori cu un gol de excepție de la 25 de metri. Fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis Hagi, a marcat golul victoriei, după ce oaspeții au egalat în minutul 84.

Igor Angelovski a susținut joi seară o conferinţă de presă la Arena Naţională. Printre altele, antrenorul care a calificat echipa lui Goran Pandev la Euro a ținut să felicite trupa lui Mirel Rădoi. Și înainte de meci, selecționerul Macedoniei de Nord a subliniat că jucătorii săi trebuie să arate respect reprezentativei României.

Am avut ghinion pe final de meci, nu-mi aduc aminte să fi beneficiat de atât de multe oportunități de a marca în fața unui adversar puternic. Am fi putut să înscriem noi pentru 3-2, dar mingea a ajuns la Ianis Hagi. Mi-au plăcut Mihăilă, un mare talent, Ianis Hagi și Stanciu.”, a declarat Angelovski, la conferința de presă organizată la Național Arena.

Selecţionerul adversarei de joi seară, Igor Angelovski, i-a felicitat pe tricolori
Selecţionerul adversarei de joi seară, Igor Angelovski, i-a felicitat pe tricolori

”Am spus că venim într-o țară prietenă…”

Igor Angelovski a vorbit la superlativ despre ţara noastră, organizarea şi primirea fiind impecabile.

Înainte de meci, am spus că venim într-o țară prietenă. Românii sunt fraţii noştri. Totul a fost grozav, am fost primiţi excelent, de la hotel, la ceea ce s-a întâmplat la stadion totul a fost impecabil. Îmi pare rău că România nu este la Campionatul European, dar sunt convins că ne va primi din nou la fel în vară, la Euro.”, a mai spus antrenorul Macedoniei de Nord.

Angelovski a spus că România a devenit o selecționată puternică și crede că echipa sa va fi și mai motivată după jocul prestat pe Național Arena.

Ne-am creat multe șanse de a marca, dar în final n-am reușit să luăm nici măcar un punct. Am fost oaspeții unei echipe care se luptă cu șanse reale la locul secund din Grupa J, dar am arătat că ne putem bate de la egal la egal cu echipele puternice. Jocul prestat cu România ar trebui să ne motiveze pentru următoarele partide din preliminarii.”, a mai spus Igor Angelovski.

Tehnicianul va reveni cu Macedonia de Nord la noi în ţară pentru turneul final al Euro.

Duminică, 28 martie, se va disputa cel de-al doilea meci din cadrul preliminariilor. Prima reprezentativă va juca împotriva Germaniei (ora 21:45, Arena Naţională din Bucureşti), pentru ca la 31 martie să întâlnească Armenia (ora 19:00, în deplasare). De cealaltă parte, Macedonia va evolua la Skopje în faţa Liechtensteinului, teoretic cea mai slabă echipă din grupă.