Selecționerul și-a dat demisia după un scandal monstru. Ryan Giggs, implicat într-un episod de violență domestică

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.06.2022, 20:08
Selecționerul și-a dat demisia după un scandal monstru. Ryan Giggs, implicat într-un episod de violență domestică

Ryan Giggs și-a anunțat demisia din funcția de selecționer al Țării Galilor. Motivul este reprezentat de problemele extra-sportive cu care se confruntă fostul mijlocaș de legendă al lui Manchester United în țara natală.

Totul a început în startul anului 2021. Atunci, Ryan Giggs, care fusese numit în funcția de selecționer în ianuarie 2018, a fost acuzat de violență domestică de către fosta sa prietenă, Kate Greville. De asemenea, și sora acesteia l-a acuzat pe fostul mare fotbalist că ar fi lovit-o.

Ryan Giggs a fost acuzat de mai multe ori de violență domestică de către fosta sa parteneră de viață

Inițial, Ryan Giggs mai fusese o dată arestat, din aceleași motive, în noiembrie 2020. El a fost însă eliberat pe cauțiune la scurt timp, după ce a pledat nevinovat la toate termenele procesului. Ulterior, în aprilie anul trecut, nu a mai avut aceeași șansă și a fost pus sub acuzare.

Astfel, a fost nevoit să se retragă temporar din poziția ocupată la naționala Țării Galilor. Locul său a fost luat de interimarul Robert Page, care a reușit să îi ducă pe britanici la Cupa Mondială care se va disputa în Qatar la finalul acestui an.

Acum, în mod normal, Ryan Giggs ar fi trebuit să își reia activitatea pe banca echipei naționale. Însă, pentru că situația sa juridică este departe de a fi lămurită în totalitate, el a decis că este mai bine să renunțe la funcția de selecționer, pentru ca jucătorii să se poată pregăti în liniște, alături de Robert Page, pentru turneul final mondial.

Legenda lui Manchester United a renunțat, printr-un mesaj emoționant, la funcția de selecționer al Țării Galilor, chiar înainte de Cupa Mondială din Qatar

După o îndelungă reflecţie, am decis să mă retrag din postul de selecţioner al echipei naţionale masculine a Ţării Galilor cu efect imediat. A fost o onoare şi un privilegiu să conduc echipa ţării mele, dar este corect ca Federaţia din Ţara Galilor, staff-ul tehnic şi jucătorii să se pregătească pentru Cupa Mondială cu certitudine, clarificare şi fără speculaţii în jurul antrenorului său principal”, a anunțat Ryan Giggs prin intermediul unui comunicat de presă.

Naționala Galeză de Fotbal a acceptat această decizie și chiar a salutat-o. Oficialii forului de la Cardiff au apreciat că Ryan Giggs a luat „cea mai bună decizie pentru interesele fotbalului galez”.

În acest moment, Ryan Giggs așteaptă să înceapă procesul în care va fi judecat pentru comportament coercitiv și agresiune. Acesta se va desfășura la un tribunal din Manchester și va demara pe 8 august, după ce inițial fusese programat pe 24 ianuarie.