Semnal de alarmă la Universitatea Craiova, tras de grecul Marinos Ouzounidis. „Jucătorii au o problemă. Nu putem să schimbăm toată echipa”

Marian Cărăvan / 07.05.2021, 16:54
Semnal de alarmă la Universitatea Craiova, tras de grecul Marinos Ouzounidis. „Jucătorii au o problemă. Nu putem să schimbăm toată echipa”

Universitatea Craiova și-a luat adio de la titlu și în acest sezon. După două eșecuri consecutive, echipa din Cetatea Băniei e în pericol să iasă și de pe podium. Antrenorul Marinos Ouzounidis trage un serios semnal de alarmă, înaintea duelului cu FC Botoșani.

Semnal de alarmă la Universitatea Craiova, tras de grecul Marinos Ouzounidis

La un moment dat, Craiova a revenit spectaculos în lupta pentru titlu, deși începutul play-off-ului, cu două remize consecutive, nu anticipa nimic în acest sens. Dar victoriile în fața principalelor contracandidate, CFR și FCSB, le-au dat aripi oltenilor. Elevii lui Marinos Ouzounidis s-au apropiat amenințător de primele două clasate, făcând mult mai palpitantă lupta pentru titlu. Însă, oltenii s-au înmuiat repede, au venit două eșecuri consecutive, 0-1 cu Academica Clinceni și 0-2 cu Sepsi Sfântu Gheorghe, care i-a îndepărtat de obiectiv. Visul frumos ar putea deveni acum un coșmar, întrucât Universitatea Craiova nu mai e sigură nici măcar de locul 3.

Antrenorul Marinos Ouzounidis trage un semnal de alarmă înaintea meciului cu FC Botoșani, de duminică, 9 mai, de la ora 19:30. Tehnicianul grec pune evoluția echipei pe oboseala psihică a jucătorilor săi.

Pentru mine cel mai important lucru este ca echipa să-şi regăsească plăcerea de a juca fotbal, să ne regăsim ritmul de joc. Nu am evoluat deloc bine în ultimele două partide şi din această cauză am şi pierdut. Trebuie să ne recăpătăm încrederea, atât pentru restul meciurilor din play-off, cât şi pentru cele din Cupa României.

Fiecare meci cu Botoşaniul este greu, dar în acest moment mă preocupă mai mult echipa mea. Băieții trebuie să-şi revină, să-şi recapete stilul de joc, să-şi recapete încrederea, să facem din nou ceea ce obişnuiam să facem. Am făcut unele schimbări, dar nu putem totuşi să schimbăm toată echipa. 4-5 schimbări de la un meci la altul sunt suficiente. Nu cred că problema jucătorilor este una fizică, ci mentală, suferim la capitolul psihic”, a spus Marinos Ouzounidis la conferința de presă dinaintea meciului cu FC Botoșani.

Semnal de alarma la Universitatea Craiova, tras de grecul Marinos Ouzounidis
Semnal de alarma la Universitatea Craiova, tras de grecul Marinos Ouzounidis

Craiova – Botoșani deschide etapa a 7-a din play-off

Meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani deschide etapa a 7-a din play-off. Întâlnirea este programată duminică, 9 mai, de la ora 19:30, pe Stadionul Ion Oblemenco. Echipa antrenată de Marinos Ouzounidis este pe locul 3, cu 37 de puncte. În timp ce FC Botoșani e pe locul 5, cu 28 de puncte.

Universitatea Craiova este angrenată și în Cupa României, urmând să dispute returul cu divizionara secundă Viitorul Pandurii Tg. Jiu, din semifinalele competiției. Manșa retur este programată miercuri, 12 mai, de la ora 20:30, la Târgu Jiu. În tur, U Craiova s-a impus cu 3-0.