Semnează Budescu cu FCSB? ”Au o relație mai veche, de prietenie”

Simion Andrei 17.01.2021, 10:50
Semnează Budescu cu FCSB? ”Au o relație mai veche, de prietenie”

Constantin Budescu mai are contract cu Astra până în vară și recunoștea că ia în calcul o revenire la FCSB. În condițiile în care îl poate lua gratis, Gigi Becali și-a manifestat și el interesul pentru fotbalistul de 31 de ani. Totul părea ca și rezolvat, dar Ioan Niculae nu pare dispus să renunțe prea ușor. I-a oferit lui Budescu o mărire salarială pentru a prelungi contractul.

Constantin Budescu poate ajunge în vară la FCSB. Dar trebuie să accepte condițiile stricte pe care i le impune Gigi Becali

Budescu nu are cum să plece momentan, are contract cu noi. N-a fost nicio discuție cu FCSB. Are clauză de reziliere de 8-900.000 de euro. E în ultimele luni, poate să semneze cu altcineva. Domnul Niculae a vorbit cu el și i s-a propus prelungirea contractului cu Astra.

E posibil să prelungească. Au o relație mai veche, de prietenie, ar fi căzut de acord din ce am înțeles. E o chestie personală între cei doi. Dar eu am înțeles că, în principiu, a fost de acord cu ce i-a propus domnul Niculae. Este vorba de o mărire de salariu sau un contract pe mai mulți ani. Vrea și jucătorul o stabilitate”, a declarat Bogdan Mara, directorul sportiv al giurgiuvenilor, pentru Digi Sport.

În iulie 2017, FCSB îl transfera pe Constantin Budescu de la Astra, pentru 750.000 de euro. Se dovedea o afacere bună pentru Gigi Becali, care a încasat 2,5 milioane de euro un an mai târziu. Budescu a plecat în Arabia Saudită, la Al Shabab. Pentru FCSB, Budescu a jucat 37 de partide, a marcat 13 goluri și a dat 12 pase decisive.

În urmă cu zece zile, Gigi Becali anunța condițiile stricte pe care i le-ar impune lui Constantin Budescu. Patronul FCSB fixase inclusiv poziția în teren în care urma să joace fotbalistul Astrei.

Cu Budescu am vorbit. ‘Vii, dar vei juca numai atacant, nouă fals. În plus, vei sta cu mine, cu MM (n.r. – Mihai Stoica) și antrenorul. Vei promite că nu vei comenta la antrenamente și vei face exact ce ți se va cere.’ A zis că e hotărât. Budescu e cuminte, cu bun simț, dar nici lui nu prea-i convenea. Fără muncă nu se poate. E de acord, dar mai are șase luni. Costă 900 de mii de euro. Pentru ce să dau acum banii ăștia, când îl iau la vară gratis”, a declarat Becali pentru sursa citată.

În actualul sezon de Liga 1, Constantin Budescu a jucat 11 partide pentru Astra și a reușit să marcheze de șapte ori. A dat și șapte pase decisive. Astra este pe locul 12 în campionat.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe