Senegal e noua campioană a Africii, după ce a învins Egipt la loviturile de departajare

Olteanu Ștefan 07.02.2022, 08:34

Senegal s-a impus în fața Egiptului în finala de duminică seară și e noua campioană a Africii. Selecționata pentru care evoluează Sadio Mane, Edouard Mendy, Idrissa Gueye, Kalidou Koulibaly și Abdou Diallo a câștigat în premieră competiția, la loviturile de departajare.

Sadio Mane – Mohamed Salah 1-0. Senegal e noua campioană a Africii

Senegal a câștigat la loviturile de departajare finala cu Egipt și a devenit noua campioană a Africii. Astfel, după finalele pierdute din 2002 și 2019, Senegal a reușit în sfârșit să spargă gheața și să cucerească în premieră trofeul.
Meciul nu a fost însă deloc unul ușor pentru reprezentativa senegaleză. Deși a fost formația mai bună pe tot parcursul jocului, Egipt s-a ținut din nou tare și a reușit să ducă pentru a patra oară la rând în competiție partida în prelungiri.
Sadio Mane și Mohamed Salah, cei doi coechipieri de la Liverpool, au fost jucătorii care au atras de departe cele mai multe priviri. De altfel, primul dintre cei menționați ar fi putut să aducă victoria Senegalului încă din timpul regulamentar, însă a ratat o lovitură de pedeapsă. Din fericire pentru colegii săi, Mane s-a revanșat la loviturile de departajare și a executat penalty-ul decisiv. Mane a tras puternic în dreapta portarului, iar egipteanul Gabaski nu a avut nicio șansă.
Și goalkeeperul Senegalului și al lui Chelsea a avut un rol determinant la loviturile de departajare. Edouard Mendy a reușit să pareze cu succes execuțiile lui Abdelmonem și Lasheen. De partea cealaltă, singura ratare a Senegalului de la loviturile de departajare i-a aparținut lui Sarr, care a trimis în bară.

VIDEO cu loviturile de departajare și momentele de bucurie ale naționalei din Senegal:

Naționala din Senegal, evaluată la aproape 350.000.000 de euro. Staruri de la Liverpool, Napoli, Chelsea sau PSG în prim-plan

Nu mai puțin de 22 de fotbaliști din lotul Senegalului evoluează la echipe din primele 5 campionate ale Europei: Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga și Ligue 1.
Dintre aceștia, cei mai bine cotați sunt:

  1. Sadio Mane, evaluat la 80 de milioane de euro – Liverpool
  2. Kalidou Koulibaly, 45 de milioane de euro – Napoli
  3. Edouard Mendy, 32 de milioane de euro – Chelsea
  4. Ismaila Sarr, 27 de milioane de euro – Watford
  5. Abdou Diallo, 25 de milioane de euro – PSG

Potrivit Transfermarkt, întreg lotul lui Senegal este evaluat la 343.150.000 milioane de euro. În schimb, lotul Egiptului, rivala din finală, este evaluat la 161.250.000 de euro. La mare parte din această sumă contribuie starul lui Liverpool, Mohamed Salah, care e evaluat la 100.000.000 de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe