Sepsi Sf. Gheorghe a spulberat-o pe FC U Craiova cu 5-0 în Bănie și e gata de finala Cupei României! „Aceste lucruri nu au nimic în comun cu fotbalul”

Olteanu Ștefan 16.05.2022, 22:49
Sepsi Sf. Gheorghe a spulberat-o pe FC U Craiova cu 5-0 în Bănie și e gata de finala Cupei României! „Aceste lucruri nu au nimic în comun cu fotbalul”

Sepsi Sf. Gheorghe a defilat în ultima etapă din play-out-ul Ligii 1 și a spulberat-o pe FC U Craiova cu 5-0 în Bănie. Pentru formația antrenată de Cristiano Bergodi urmează ultimul meci al sezonului, care cu siguranță va fi și cel mai important. Pe 19 mai, adică peste doar trei zile, Sepsi Sf. Gheorghe o va înfrunta pe FC Voluntari în finala Cupei României.

Sepsi Sf. Gheorghe s-a distrat în Bănie! Festival de goluri frumoase pentru trupa lui Cristiano Bergodi, care a spulberat-o pe FC U Craiova cu 5-0

Sepsi Sf. Gheorghe și-a adjudecat în mod oficial prima poziție în play-out-ul Ligii 1, după ce a spulberat-o pe FC U Craiova cu 5-0 în Bănie, în ultima etapă a sezonului.

Sepsi a dominat copios încă din debutul partidei și după doar 16 minute conducea cu 1-0. Luckassen a primit o pasă bună la marginea careului, după care s-a desprins de un adversar din preluare și a înscris cu un șut din interiorul suprafeței de pedeapsă.

În repriza secundă, oaspeții s-au dezlănțuit. Istvan Fulop a dublat avantajul lui Sepsi în minutul 57, după ce a primit o pasă din partea lui Luckassen și, de la aproximativ 25 de metri, a finalizat cu un șut de pus în ramă.

Asediul la poarta oltenilor a continuat, iar în minutul 66 a venit poate cel mai frumos gol al sezonului! Istvan Fulop a centrat din flancul drept, iar Damașcan, de la aproximativ 11 metri, a înscris o bijuterie de gol din foarfecă!

La doar 6 minute distanță de această reușită superbă, a venit rândul unui nou gol de poveste. Același Istvan Fulop l-a lansat pe Golofca, iar acesta a scăpat singur spre poarta adversă. Din drop, Golofca l-a lobat superb pe Cobrea și a dus scorul la 4-0 în favoarea echipei sale. Ultimul gol a venit în minutul 90, când Dragomir a transformat cu succes un penalty.

Sepsi Sf. Gheorghe s-a impus spectaculos în Bănie și acum este gata pentru următorul meci, care va fi și cel mai important. Joi, pe 19 mai, Sepsi o va înfrunta pe FC Voluntari în finala Cupei României. Partida e programată pe arena din Giulești, de la ora 20:30. Istvan Kovacs va fi arbitrul finalei Cupei României.

Vitalie Damașcan, prima reacție după golul din foarfecă. „A fost primul gând care mi-a venit”

Marcatorul celui mai frumos gol al confruntării a fost Vitalie Damașcan, internațional moldovean de 23 de ani.

Atacantul a dezvăluit cum de a ales să finalizeze din foarfecă și, de asemenea, a comentat și pe marginea scandărilor pe care le-au avut fanii lui FC U Craiova.

Partida a fost întreruptă în două rânduri, deoarece suporterii olteni au scandat împotriva Ungariei:

Sunt foarte fericit că am reușit să marchez, în special în așa mod. Nu știu, am fost foarte inspirat. Istvan a centrat și nu știu, asta mi-a venit. A fost primul gând din cap. Am zis să fac foarfecă și mi-a ieșit.

(n.r. – despre scandările fanilor olteni la adresa Ungariei) Mi se pare că aceste lucruri nu au nimic în comun cu fotbalul. Indiferent de naționalitate, de culoarea pielii. Nu are nimic în comun cu ceea ce facem noi. Atât pot să zic, oamenii competenți în acest lucru vor putea să spună mai multe.

Ne-a părut rău că nu am prins play-off-ul, dar deja sunt consumate lucrurile. Acum suntem cu gândul doar la Cupa României. Castigand acest trofeu, putem repara ce am făcut greșit în trecut. Cupa României ar însemna ceva foarte frumos. Se investește în acest club, un club cu pasiune și cred că oamenii din oraș și cei care se ocupă de acest club merită”, a spus Damașcan, la Digi Sport.

Robert Ilyes anunță o Sepsi mult mai puternică din sezonul următor. „Avem visuri mari!”

La finalul confruntării din Bănie, la microfonul reporterilor și-a făcut apariția secundul lui Cristiano Bergodi, Robert Ilyeș.

După venirea lui Bergodi s-au schimbat multe și echipa a început să joace. Din păcate, am pierdut multe puncte la finalul campionatului și din această cauză nu am prins un loc în primele șase echipe.

(n.r. – despre următorul sezon) Sperăm să mai vină câțiva jucători de valoare și atunci chiar avem visuri mai mari”, a spus Ilieș.