Septembrie istoric pentru tricolori! Marin și Chiricheș, peste antrenorii lor, Rădoi și Dică! Stanciu îl va depăși pe Dobrin, iar Ianis pe Marcel Răducanu!

Dumitru Adrian / 01.09.2021, 16:27
Septembrie istoric pentru tricolori! Marin și Chiricheș, peste antrenorii lor, Rădoi și Dică! Stanciu îl va depăși pe Dobrin, iar Ianis pe Marcel Răducanu!

Din cei 26 de fotbaliști convocați de Mirel Rădoi pentru cele 3 partide ale naționalei din septembrie, toate contând pentru preliminariile CM 2022, câțiva sunt aproape de a modifica major istoria naționalei. Până la rezultatele din teren și performanțele echipei, cel puțin în planul traiectoriile individuale se anunță un septembrie de neuitat pentru ei!

Când căpitanul “bate” selecționerul…

Mirel Rădoi a strâns 67 de meciuri ca jucător. La acest moment, căpitanul actual al tricolorilor, Vlad Chiricheș, are 64 de meciuri. Asta înseamnă că, dacă va intra în toate partidele României din septembrie, își va egala selecționerul! 

În orice caz, îl poate depăși ușor în această toamnă, având în vedere că România mai are de disputat până la final de an 7 partide. La borna 67, precum Rădoi, se află inclusiv Cornel Dinu și Tamaș.

Chiricheș este acum la egalitate cu Mircea Lucescu și Costică Ștefănescu, având doar un meci mai puțin decât marele Balaci (65). Trei legende pe care le va depăși!

Și tot în fața unor embleme ale fotbalului românesc va trece aproape sigur alt tricolor, Nicolae Stanciu. Cu 47 de meciuri pentru România, e la egalitate cu Dobrin acum și la doar un meci în spatele lui Gino Iorgulescu.

…iar căpitanul de rezervă “bate” secundul acestuia!

Ceva mai în josul clasamentului selecțiilor, față de Chiricheș și Stanciu, se află unul din liderii generației mai tinere. Este vorba de Răzvan Marin, cu 30 de meciuri la prima reprezentativă. Dacă Vlad Chiricheș se duelează cu selecționerul, atunci Răzvan, care a purtat deja banderola României în câteva partide, are ca rival momentan pe secundul acestuia! 

Nicolae Dică are 32 de meciuri la națională și va fi depășit curând. La fel cum, probabil în septembrie, vor rămâne sub Marin în clasament și Săndoi sau Iencsi (30 meciuri), dar și uriașii Dumitrache (31) sau Petschovschi (32)!

Și Ianis Hagi, bunul prieten al lu Răzvan, are în față o provocare frumoasă. Cu 18 meciuri până acum în palmares, poate ajunge în fața unor foști internaționali de referință, precum Marcel Răducanu și Mircea Dridea (18), Daniel Niculae (19) sau Vasile Zavoda (20).