Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, pus la colț de un rival: „Poate să mai câștige 5 titluri, tot Schumacher e cel mai mare”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.12.2021, 12:57
Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, pus la colț de un rival: „Poate să mai câștige 5 titluri, tot Schumacher e cel mai mare”

Lewis Hamilton are șansa în acest weekend să îl depășească pe marele Michael Schumacher în clasamentul titlurilor mondiale în Formula 1. Cei doi sunt la egalitate în acest moment, fiecare câștigând de câte 7 ori „Marele Circ”.

Doar că pilotul englez al celor de la Mercedes îl poate câștiga pe cel de-al optulea duminică. Înaintea ultimei etape a acestui sezon, care va avea loc la Abu Dhabi, Lewis Hamilton se află la egalitate perfectă în clasamentul piloților cu olandezul de la Red Bull, Max Verstappen.

Sebastian Vettel consideră că Lewis Hamilton nu va putea niciodată să ajungă la nivelul lui Michael Schumacher

Astfel, dacă Hamilton va obține o clasare mai bună decât rivalul său în Emiratele Arabe United, atunci va deveni oficial cel mai bun pilot din istorie. Sau cel puțin pe hârtie.

Asta pentru că Sebastian Vettel, campion mondial de 4 ori în Formula 1, consideră că englezul nu îl va putea egala niciodată pe Michael Schumacher în istoria Formulei 1. Indiferent de performanțele pe care le va mai realiza până la finalul carierei.

Michael este eroul meu. Din acest motiv, probabil nu vreau ca Lewis să câștige. Dar adevărul este că amândoi au avut un sezon bun și intră în ultima cursă a sezonului cu oportunitatea de a câștiga titlul pentru că o merită. Într-un fel, aș fi fericit dacă recordul lui Michael ar rămâne în picioare. Dar chiar dacă Lewis câștigă, Michael rămâne cel mai mare din istorie.

Lewis poate să mai câștige un titlu, două, trei sau cinci, dar asta nu schimbă nimic pentru mine, deși mă înțeleg cu Lewis. Instinctul îmi spune că vreau ca Max să câștige pentru a ține acel record în viață, dar mintea îmi e clară. Cine e mai bun, să câștige”, a spus Sebastian Vettel în sesiunea dedicată media înainte de ultimul weekend din acest sezon de Formula 1.

Păreri împărțite înainte de ultima cursă a sezonului în legătură cu cine se va impune în cele din urmă

În ceea ce privește lupta aprigă dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen, părerile sunt împărțite în rândul celorlalți piloți. Fernando Alonso, fost campion mondial în 2005 și 2006, a explicat de ce crede că cei de la Mercedes ar trebui să câștige titlul la constructori, în vreme ce Verstappen ar merita mai mult titlul la piloți.

Amândoi conduc incredibil – fără greșeli, merg până la limită în fiecare cursă. Ei ocupă primele două locuri în fiecare cursă, pentru că sunt la un alt nivel față de ceilalți.

În ultima vreme, mașina Mercedes a fost mai rapidă, au câștigat câteva curse. Dar felul în care Max conduce e cu un pas înaintea tuturor. Am văzut acel tur de calificare în Jeddah, până a atins parapetul la ultimul viraj… Acel tur era opera lui Max, nu a celor de la Red Bull.

Cred că Mercedes merită titlul la constructori pentru că mașina lor e mai bună, iar Max titlul la piloți, pentru că a fost un pas înaintea tuturor în acest an”, a spus și pilotul spaniol al celor de la Alpine.

Fernando Alonso a fost completat și de Pierre Gasly, fostul coechipier al lui Max Verstappen la Red Bull și în prezent la AlphaTauri:

Este incredibil pentru sportul nostru ca doi piloți din echipe diferite să lupte pentru titlu în ultima cursă și să fie la egalitate după așa multe curse. Amândoi au avut un sezon incredibil. Sunt nerăbdător să văd ce se va întâmpla în acest weekend. Cred că Max va fi în față la final. Nu sunt sigur că vor termina cursa (n.r. – râde), dar cred că Red Bull și Max vor câștiga”.

De partea lui Lewis Hamilton se află viitorul său coleg de la Mercedes

În schimb, George Russell, în prezent la Williams, dar care se va alătura din sezonul viitor celor de la Mercedes, a explicat de ce crede că viitorul său coleg, Lewis Hamilton, se va impune pentru a opta oară în Formula 1.

Cred că ceea ce a realizat Max este incredibil, îi port un respect uriaș pentru priceperea sa la volan, dar cred că Lewis va învinge. Faptul că încă se află în această luptă și că vine ca favorit aici este excepțional, având în vedere începutul de sezon.

A câștigat 3 dintre primele 4 curse, când Red Bull avea o mașină superioară, asta pentru că Lewis nu greșește. A existat acea eroare incredibil de bizară în Baku, dar în afară de asta, nu are zile proaste. E mereu acolo. Oamenii mereu vor vadă outsiderul sau o persoană diferită câștigând, dar cred că încep cu adevărat să respecte și să admire ce a realizat Lewis”, a spus și Russell în sesiunea media de la Abu Dhabi.

Max Verstappen pune presiune pe Lewis Hamilton înaintea luptei de la Abu Dhabi: „Va fi o cursă pasionantă”