Serena Williams s-a prăbușit! „Clienta” lui Ion Țiriac ocupă una dintre cele mai joase poziții din cariera sa în clasamentul WTA

Gabriel-Alexandru Ioniță 13.01.2022, 18:19
Serena Williams s-a prăbușit! „Clienta” lui Ion Țiriac ocupă una dintre cele mai joase poziții din cariera sa în clasamentul WTA

Serena Williams se îndreaptă cu pași repezi spre retragerea din activitate, iar acest lucru se simte din plin în clasamentul WTA. Ajunsă la vârsta de 40 de ani, sportiva care a dominat autoritar tenisul mondial în ultimii 20 de ani a înregistrat în ultimele luni un declin destul de abrupt în topul mondial.

Măcinată de mai multe accidentări, Serena Williams a ratat mai multe turnee turnee importante în ultimul an, iar situația nu s-a îmbunătățit nici la început de 2022. Americanca a fost nevoită să se retragă și de la primul turneu de Grand Slam al anului, cel de la Australian Open.

Serena Williams a ajuns pe locul 58 în clasamentul WTA

Astfel, după ce clasamentul WTA a fost actualizat în săptămâna premergătoare acestei competiții, Serena Williams a ajuns până pe locul 58 în lume. Ea are în acest moment 1061 de puncte, la mare distanță de liderul Ashleigh Barty, care are 7.111 puncte în acest moment.

Iar asta nu este tot. Există șanse foarte mari ca Serena Williams să pice și mai mult în clasamentul mondial după disputarea turneului de la Australian Open. Asta pentru că la această competiție vor participa mai multe jucătoare care se află în acest moment la o distanță nu mai mare de 100 de puncte față de campioana din Statele Unite.

Astfel, în cazul în care acestea vor trece câteva tururi la Melbourne, ele o vor depăși pe Serena. Printre aceste jucătoare se numără și trei românce. Este vorba despre Irina Begu, numărul 63 WTA, Jaqueline Cristian, locul 68 și Gabriela Ruse, locul 71 în lume.

Cum s-a declanșat războiul dintre campioana din Statele Unite și Ion Țiriac

Serena Williams a ajuns în mod special în atenția opiniei publice din România după ce a intrat, alături de soțul său, într-un război al declarațiilor de la distanță cu Ion Țiriac. Totul a plecat după ce miliardarul român a spus în mod public faptul că americanca nu mai face față nivelului la care se joacă tenisul în prezent și că ar trebui să se retragă.

Au urmat mai multe replici dure date de cuplul Serena Williams – Alexis Ohanian, dar ultimul cuvânt l-a avut tot Țiriac. El a explicat din nou la finalul lunii iunie a anului trecut de ce consideră că marea campioană americancă trebuie să se retragă din activitate. Și se pare că românul a avut dreptate dacă ne gândim la accidentările tot mai dese cu care se confruntă Serena.

Serena s-a simţit foarte insultată când am spus că e timpul (n.r. – să se retragă din activitate). Serena s-a schimbat mult din toate punctele de vedere. Sunt o sută de milioane de oameni care încă se uită la soclul ăla pe care se află o personalitate sportivă care câştigă 50 sau 100 de milioane de euro pe an… De ce?

Pentru că dă cu bâta în minge. Nimic altceva, pentru că nu a devenit o mare personalitate pentru că ea cântă la vioară sau la altceva. Şi vine un moment în care te prinde vârsta din urmă oricât n-ai vrea. Şi atunci trebuie să ai puţină decenţă, să vezi un pic lumea din jur şi să vezi despre ce e vorba”, a spus Ion Țiriac în cadrul unei conferințe de presă.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe