Serie A, în război cu fotbaliștii nevaccinați. Decizia radicală luată de șefii fotbalului italian

Bordei Radu / 29.12.2021, 22:57
Serie A, în război cu fotbaliștii nevaccinați. Decizia radicală luată de șefii fotbalului italian

Pandemia de coronavirus este departe de a se termina, de aceea șefii fotbalului italian se tem că sezonul poate fi afectat din nou. Varianta Omicron se răspândește în Europa, iar autoritățile au început să ia măsuri pentru a încerca să contracareze noua ramură.

În Premier League, deja tot mai multe meciuri se amână după ce echipele se confruntă cu cazuri tot mai numeroase. De aceea, autoritățile italiene încearcă să evite cât mai mult astfel de situații. Programul este foarte încărcat, așa că Federația și Liga din peninsulă sunt gata de măsuri dure.

Șefii fotbalului italian sunt gata să taie în carne vie. Ce se va întâmpla cu jucătorii nevaccinați din Serie A și nu numai

Chiar dacă nu este nimic oficial, tot mai multe surse anunță că jucătorii nevaccinați nu vor mai putea intra pe teren. Este o măsură care va afecta destui fotbaliști și echipe, dar autoritățile italiene nu glumesc. Acestea nu au uitat coșmarul prin care a trecut țara lor anul trecut și fac tot posibilul ca acest lucru să nu se mai repete.

Chiar dacă nu se știe cum va arăta forma finală a acestei legi se pare că nu vor exista excepții. Nu doar cei care se vor transfera din ianuarie, în Serie A, vor trebui să se imunizeze, dar și fotbaliștii deja legitimați. Nimeni nu va mai putea să intre pe teren, indiferent de nume sau echipă.

Pe lângă jucători, vor trebui să se conformeze și spectatorii. Din ianuarie, aceștia vor avea acces pe stadioane, în săli, bazine de înot și în alte spații publice doar pe baza unui „Super Green Pass”.

Serie A poate rămâne fără o echipă, chiar de la 1 ianuarie. Situație incredibilă în Italia

Pe lângă problemele cauzate de pandemie, Federația Italiană ar putea fi forțată să ia o măsură radicală în ceea ce privește una din echipele angrenate în competiție. Este vorba chiar de ultima clasată, Salernitana, echipă de abia revenită în Serie A. Din păcate, formația aparține boss-ului de la Lazio, Claudio Lotito. Iar acesta trebuie să găsească de urgență cumpărător, altfel din ianuarie echipa din sudul Italiei poate fi exclusă din competiție.

Știu că o astfel de decizie va afecta competiția, iar Federația va fi atacată. Dar nici nu putem încălca regulamentele. Acestea sunt clare, nu este nimic de discutat. Clubul va merge în Serie C, să se mențină în fotbalul profesionist. Dacă pe 31 decembrie nu primim confirmarea vânzării, Salernitana este exlusă, a anunțat conducerea Federației