Sevilla – AS Roma 1-1 (4-1 d.p). Spaniolii au câștigat al șaptelea trofeu european. Jose Mourinho pierde prima finală

Cosmin Olteanu 01.06.2023, 01:12
Sevilla – AS Roma 1-1 (4-1 d.p). Spaniolii au câștigat al șaptelea trofeu european. Jose Mourinho pierde prima finală

Sevilla a cucerit trofeul Europa League, la capătul unei finale interzise cardiacilor, în fața Romei. Totul s-a decis la loviturile de departajare. Mancini a pasat decisiv la golul lui Dybala (35), dar s-a făcut de râs de la punctul cu var. Și Ibanez l-a evidențiat pe goalkeeperul andaluzilor, Bonou, în vreme ce Montiel a transformat penalty-ul decisiv, din a doua încercare.

Sevilla  – Roma 1-1 (4-1d .p.)

4-1: Montiel transformă din a doua încercare și îi aduce Sevillei trofeul.

3-1: Montiel ratează. Rui Patricio reușește să apară, dar VAR-ul decide repetarea acestui penalty.

3-1: Ibanez (Roma) ratează la rândul său

3-1: Rakitic (Sevilla) bate perfect și transformă.

2-1: Mancini (Roma) trimite pe centrul porții și mingea îl izbește pe Bounou.

2-1: Lamela (Sevilla) transformă penalty-ul

1-1: Cristante (Roma) execută impecabil și egalează.

1-0: Ocampos (Sevilla) transformă fără emoții primul penalty.

min. 120+12: Reprizele de prelungiri au ajuns la final. Urmează loviturile de la 11 metri.

min. 107: Ocazie pentru Sevilla. Gudelj șutează dintr-o poziție periculoasă, dar mingea trece pe lângă poarta apărată de Rui Patricio.

min. 90+6: Timpul regulamentar a ajuns la final. Urmează două reprize de prelungiri.

min. 75: Penalty anulat pentru Sevilla! Ocampos cade în careu după un duel cu Ibanez. Centralul acordă inițial lovitura de la 11 metri, apoi revine asupra deciziei.

min. 67: Ocazie pentru Roma. Abraham a fost foarte aproape să înscrie, dar nu l-a putut învinge pe Bounou dintr-o poziție ideală, după o lovitură liberă de la marginea careului.

min. 55: Gol Sevilla! Navas centrează perfect în careu, Mancini încearcă să îndepărteze pericolul, dar trimite mingea în propria poartă.

min. 52: O nouă ocazie pentru Sevilla! Telles șutează din interiorul careului, dar mingea trece peste poartă.

min. 45: Pauză pe arena din Budapesta.

min. 44: Ocazie uriașă pentru Sevilla. Fernando reia cu capul din câțiva metri, dar nu reușește să prindă cadrul porții.

min. 35: Gol AS Roma! Mancini pasează perfect în careu pentru Dybala, care preia și finalizează cu o execuție sigură, fără șansă pentru Bounou.

min. 33: Centralul nu acordă lovitură de la 11 metri, spre disperarea lui Jose Mourinho, care protestează vehement la marginea terenului.

min. 32: Posibil penalty pentru AS Roma. Abraham se prăbușește în careu acuzând o lovitură cu piciorul în figură aplicată de Gudelj. Faza este analizată în camera VAR.

min. 12: Prima mare ocazie a Romei. Servit excelent în centrul careului de Dybala, Spinazzola șutează năprasnic, dar Bounou reușește să respingă.

min. 1: Începe meciul

Echipele de start

Sevilla: Bounou – Jesus Navas, Bode, Gudelj, Alex Telles – Fernando, Rakitic – Ocampos, Oliver Torres, Bryan Gill – En-Nesyri

Rezerve: Dmitrovic, Alberto Flores, Montiel, Rekik, Suso, Jordan, Rafa Mir, Nianzou, Lamela, Marcao, Gomez, Bueno

Antrenor: Jose Luis Mendilibar

AS Roma: Rui Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Zeki Celik, Cristante, Matic, Spinazzola – Pellegrini – Dybala, Abraham

Rezerve: Boer, Svilar, Karsdorp, Belotti, Diego Llorente, Camara, Wijnaldum, Bove, Zalewski, Volpato, Tahirovic, El Shaarawy

Antrenor: Jose Mourinho

Sevilla – Roma 22:00 Live. Finala UEFA Europa League

Sevilla vine după o înfrângere, în campionat, contra lui Real Madrid, 1-2. În prezent, Sevilla se află pe locul 11 în La Liga, cu 49 de puncte, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Formația spaniolă a câștigat Europa League de șase ori și acum se află la a șaptea finală.

De cealaltă parte, AS Roma a fost învinsă, în ultima etapă de Serie A, de Fiorentina, 1-2. Trupa lui Jose Mourinho ocupă locul 6 în campionat, cu 60 de puncte obținute.

Echipele probabile de la Sevilla – Roma:

Sevilla: Bounou; Jesús Navas, Badé, Gudelj, Alex Telles; Fernando, Rakitić; Ocampos, Óliver Torres, Bryan Gil; En-Nesyri

Roma: Rui Patrício; Mancini, Smalling, Ibañez; Zeki Çelik, Cristante, Matić, Spinazzola; Dybala, Pellegrini; Abraham

Jose Mourinho: „Numai marile cluburi reușesc să joace două finale europene consecutive”

„Numai marile cluburi, cu o mare istorie în spate, reușesc de obicei să joace două finale europene consecutive și nici pentru acestea nu e deloc simplu. Muncim din greu în fiecare zi pentru a construi istoria clubului și ceea ce am reușit acum are o mare valoare pentru noi.

Nu mă gândesc prea mult la ceea ce am câștigat în carieră. Trecutul rămâne, istoria nu poate fi ștearsă, dar mă uit mereu spre viitor, poate că acesta e secretul filosofiei mele. Sunt în fotbal de mult timp, însă această finală este o nouă finală.

Acum nu mă mai gandesc la ce aș putea câștiga, ci la fericirea pe care o pot oferi tifosilor Romei. Este un oraș care trăiește pentru fotbal. Roma înseamnă apartenență, să faci parte din ceva”, a declarat Mourinho, conform Gazzetta dello Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe