Sfaturile lui Ilie Dumitrescu pentru Man și Mihăilă. Ce le-ar spune față în față celor doi atacanți români

Olteanu Ștefan / 23.02.2021, 14:17
Sfaturile lui Ilie Dumitrescu pentru Man și Mihăilă. Ce le-ar spune față în față celor doi atacanți români

Man și Mihailă au evoluat în ultima dispută a echipei Parma, încheiată la egalitate, scor 2-2 cu Udinese. Ilie Dumitrescu a analizat prestațiile celor doi și a spus ce sfat i-ar da personal lui Dennis Man.

Sfaturile lui Ilie Dumitrescu pentru Man și Mihăilă

Valentin Mihăilă (21 de ani) și Dennis Man (22 de ani) au jucat în ultimul duel din Serie A, Parma 2-2 Udinese. Mihăilă a fost titular, în timp ce Man a fost aruncat în luptă în minutul 66.
Din păcate, Parma a fost egalată după ce a condus cu 2-0 și rămâne în continuare fără victorie din luna noiembrie. Mihăilă s-a făcut remarcat prin obținerea unui penalty, iar Man a intrat foarte determinat în teren.
Ilie Dumitrescu, fost mare atacant al echipei naționale, a analizat prestațiile celor doi. Fostul component al „Generației de Aur” a apreciat spiritul de luptă de care a dat dovadă Mihăilă:

Ăsta e profilul lui Mihăilă. Intră în adversar și provoacă. Așa a scos și lovitura de la 11 metri. Încearcă să creeze superioritate prin acțiunile individuale. A încercat să se impună ca lider. Cum faci asta? Prin acțiunile tale din ultimii 20 de metri”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit Digi Sport.

Valentin Mihăilă, lăudat de Ilie Dumitrescu
Valentin Mihăilă, lăudat de Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu: „Dacă aș sta de vorba cu Man, eu i-aș spune asta!”

Dacă la adresa lui Mihăilă a avut doar cuvinte de laudă, despre Dennis Man, Ilie Dumitrescu a spus că trebuie să își îmbunătățească jocul. Fostul atacant al lui Tottenham spune că Man trebuie să își asume mai multe riscuri:

A intrat bine cu Udinese, să nu fiu înțeles greșit, doar că trebuie să-și asume acțiuni. Eu asta i-aș spune, dacă aș sta de vorbă cu el. A avut o fază când a ajuns aproape de careu iar el a pasat în dreapta.
În ultimii 20 de metri e momentul și locul în care poți veni cu plusul ăla. D-aia s-a plătit suma aia mare pe tine, ca să nu dai pasă în lateral, ci să intri direct în adversar.
Ar trebui să gândească «Abia aștept să am astfel de ocazii». Acolo intervine personalitatea jucătorului. Asta i-aș spune dacă aș sta de vorbă cu el. E nevoie de mai mult risc, dacă vrea să se impună. Trebuie să-și asume faze și nu să dea pase în lateral”, a spus Ilie Dumitrescu despre jocul lui Man, conform aceleiași surse.

Parma râmâne în continuare pe locurile retrogradabile, cu doar 14 puncte după 23 de etape. Pentru Man și Mihăilă urmează deplasarea de la Spezia, programată sambătă, 27 februarie.

Dennis Man este cel mai scump jucător vândut din Liga I. Nu mai puțin de 13 milioane de euro i-a plătit Parma lui FCSB pentru transfer. Italienii au plătit o sumă semnificativă și în schimbul lui Mihăilă. În octombrie 2020, Universitatea Craiova încasa 8.5 milioane de euro pentru atacantul naționalei U21.

Dennis Man, sfătuit de Ilie Dumitrescu să își asume mai multe riscuri în atacul Parmei
Dennis Man, sfătuit de Ilie Dumitrescu să își asume mai multe riscuri în atacul Parmei