Și-a aruncat racheta și a crezut că e finalistă. Scene memorabile în semfinala de la US Open 2023

Ioan Valentin Oprea 08.09.2023, 10:15
Și-a aruncat racheta și a crezut că e finalistă. Scene memorabile în semfinala de la US Open 2023

Aryna Sabalenka e în ultimul act de la US Open, după un meci memorabil în semifinală, cu Madison Keys.

Încurajată frenetic de publicul de la Flushing Meadows, Keys a fost la un pas de victorie. Americanca s-a impus categoric în setul întâi, scor 6-0, iar în actul secund a condus cu scorul de 5-3 şi a servit pentru victorie.

Sabalenka şi-a menţinut nervii tari şi a revenit fantastic în joc. A împins setul în tie-break, iar jocul acesteia a început să funcţioneze din ce în ce mai bine. 7-1 a fost scorul din tie-break, fiind astfel nevoie de un set decisiv pentru a se decide învingătoarea.

Keys a fost prima care s-a distanţat pe tabela de marcaj şi în acest al treilea set. A condus cu 4-2, dar avantajul de două game-uri nu i-a fost nici de această dată suficient. S-a ajuns din nou în tie-break, iar Sabalenka a oferit un moment hazliu.

A uitat că tie-break-ul e până la zece

La scorul de 7-3, Sabalenka a aruncat racheta pe jos şi a celebrat pentru câteva secunde victoria. După câteva momente de uluială, sportiva care va fi de luni noul lider mondial din clasamentul WTA a realizat că meciul nu este gata.

Staff-ul său tehnic i-a făcut semne se revină de îndată pe teren şi să rămână concentrată pe ce are de făcut. Sabalenka şi-a reluat jocul şi a câştigat, în cele din urmă, cu 10-5 acest tie-break.

Spre desebire de turneele obişnuite, unde tie-break-urile se joacă până la şapte, în seturile decisive de la Grand Slam-uri câştigătoare devine prima jucătoare care ajunge la zece puncte.

Se va duela cu încă o americancă

În marea finală de la această ediţie a US Open, Sabalenka va da peste încă o jucătoare din SUA, Coco Gauff. Tânăra sportivă în vârstă de doar 19 de ani a trecut, în penultimul act, de fosta adversară a Soranei Cîrstea, cehoaica Karolina Muchova, scor 6-4, 7-5.

Indiferent de rezultatul acestei partide, Sabalenka va ocupa, începând de săptămâna viitoare, prima poziţie în ierarhia WTA. Precedentul număr unu mondial era poloneza Iga Swiatek.

Urmăriți Playsport.ro și pe