Și-a luat țeapă FCSB cu Joyskim Dawa? „La FCSB nu e ca la Botoșani”

Olteanu Ștefan / 22.06.2022, 09:31
Și-a luat țeapă FCSB cu Joyskim Dawa? „La FCSB nu e ca la Botoșani”

Marius Croitoru (41 de ani) a comentat pe maginea transferului pe care Joyskim Dawa (26) l-a prins la FCSB și și-a avertizat fostul jucător că la echipa lui Gigi Becali „nu e ca la Botoșani”. Fundașul central, internațional camerunez cu 9 apariții în prima reprezentativă, va avea mult de muncă pentru a confirma așteptările, consideră Marius Croitoru.

Marius Croitoru, prima reacție după ce Joyskim Dawa a semnat cu FCSB. „Nu e ca la Botoșani”

„La FCSB nu e ca la Botoșani”, este semnalul de alarmă pe care l-a tras Marius Croitoru după transferul lui Joyskim Dawa la vicecampioana României, însă de afirmația fostului antrenor de la FC Botoșani pare să fie conștient și fundașul central de 26 de ani.

In momentul în care a fost prezentat, Dawa și-a dat seama de pasul pe care l-a făcut în carieră și, printre altele, a declarat:

La un club mare nu poți face greșeli. E diferit față de Botoșani. La Botoșani poți face greșeli pentru că este Botoșani, dar aici este diferit”.

Totuși, Marius Croitoru a ținut să îi întărească ideile jucătorului său și a recunoscut că a purtat o discuție cu Joyskim Dawa după realizarea transferului.

Croitoru l-a avertizat pe Dawa că presiunea de la FCSB îi va depăși orice așteptări. De asemenea, tehnicianul i-a transmis și o listă ce cuprinde câteva lucruri pe care nu trebuie să le mai facă la noua echipă, dar și ce trebuie să îmbunătățească la jocul său pentru a se impune în tricoul vicecampioanei:

Dawa e un transfer bun. E important ca la FCSB să facă unele lucruri pe care nu le făcea la Botoșani, dar și să nu facă unele lucruri pe care le făcea la Botoșani. Am avut o discuție de două-trei ore. Sper să țină cont de ce i-am spus.

FCSB nu este Botoșaniul! El e un băiat educat, e un profesionist, n-am avut probleme cu el în afara terenului. Am stat de vorbă cu el și i-am explicat cum stau lucrurile. Dacă eu și nea Valeriu Iftime mai închideam ochii la anumite greșeli, acolo lucrurile se complică puțin din toate punctele de vedere. Orice greșeală va fi taxată”, a declarat Marius Croitoru, la Digi Sport.

Principalele calități ale lui Joyskim Dawa, evidențiate de Marius Croitoru. „Are forță, are viteză, dar trebuie să joace simplu!”

Calitățile fizice ale lui Joyskim Dawa vor fi cu siguranță pe placul lui Gigi Becali. Camerunezul are o înălțime de 1.94 metri și în sezonul 2021 – 2022 a impresionat inclusiv pe plan ofensiv. Dawa a marcat 4 goluri și a oferit o pasă decisivă, în 34 de meciuri.

Marius Croitoru crede că Dawa va reuși să se adapteze rapid la FCSB, însă pentru a nu intra în dizgrațiile finanțatorului trebuie să fie foarte atent la ce face în defensivă, pentru a nu comite greșeli flagrante.

Are forță, are viteză, dar trebuie doar să țină cont de unele lucruri. Stilul Botoșaniului și cel al FCSB-ului sunt apropiate, îi va fi ușor să se adapteze. Important e să joace simplu, să nu se complice, să nu greșească flagrant”, a mai adăugat Croitoru.

Cine nu-l vrea pe Joyskim Dawa la FCSB. Informații despre transferul jucătorului de la FC Botoșani.

Joyskim Dawa nu se teme de Gigi Becali!

La conferința de presă în care a fost prezentat, Joyskim Dawa a spus că nu este speriat de Gigi Becali și, implicit, de criticile pe care acesta ar putea să i le aducă:

Putem câștiga titlul în următorul sezon, de asta am ales să vin aici. În ultima iarnă, Botoșani a pierdut toți jucătorii importanți. Nu a mai fost aceeași echipă. Am fost puțin supărat, dar ăsta este fotbalul.

Nu sunt speriat de Gigi Becali. La un club mare nu poți face greșeli. E diferit față de Botoșani. La Botoșani poți face greșeli pentru că este Botoșani, dar aici este diferit. Voi face tot ce pot, voi încerca să fac aceleași lucruri pe care le-am făcut la Botosani, chiar lucruri mai bune.

Cu cei de la Universitatea Craiova nu am vorbit. Am vorbit cu cei de la CFR Cluj și cu un club din Italia. CFR a făcut o ofertă pentru Botoșani, dar nu a fost o ofertă mare. FCSB joacă un fotbal mai bun decât CFR”, a declarat Dawa.

Nu doar Joyskim Dawa a fost prezentat, marți, la FCSB. Roș-albaștrii au oferit și primele imagini cu Rachid Bouhenna, jucătorul care a fost adus de la CFR Cluj.