Și-a revenit Ciprian Tătărușanu. Românul a primit laude de la presa italiană după ultimul meci al campioanei AC Milan

Olteanu Ștefan 14.11.2022, 17:12
Și-a revenit Ciprian Tătărușanu. Românul a primit laude de la presa italiană după ultimul meci al campioanei AC Milan

Jurnaliștii din presa italiană au revenit la gânduri mai bune în ceea ce îl privește pe Ciprian Tătărușanu (36 de ani), iar românul a primit o serie de laude după ultimul meci al campioanei AC Milan.

„A fost mâna lui Tătă!”. Laude pentru Ciprian Tătărușanu, după AC Milan – Fiorentina 2-1

Duminică seară, 13 noiembrie, în runda cu numărul 15 din Serie A, Ciprian Tătărușanu a bifat a 12-a sa partidă pentru AC Milan în acest sezon.

Românul a fost integralist în duelul AC Milan – Fiorentina 2-1, iar prestația sa a fost una extrem de apreciată. De altfel, jurnaliștii din presa italiană nu s-au ferit să îi atribuie victoria lui Ciprian Tătărușanu:

„A fost mâna lui Tătă”, a titrat publicația Tuttomercatoweb, înainte de a analiza prestațiile tuturor jucătorilor și de a le oferi obișnuitul calificativ.

AC Milan a avut mult de muncă pentru a luat toate cele trei puncte din disputa cu Fiorentina. „Rossonerii” au deschis scorul în minutul 2, prin portughezul Rafael Leao. Însă, în minutul 28 s-au văzut egalați.

De la aproximativ 11 metri de poartă, Antonin Barak a trimis un șut surprinzător din întoarcere. Ciprian Tătărușanu a plonjat cu întârziere și a scăpat mingea pe sub el, în plasă. Totuși, nu românul a fost vinovat de încasarea acestui gol, deoarece a văzut balonul în ultima clipă.

Egalul s-a menținut pe tabelă până aproape de final. Abia în minutul 90+2, în mijlocul prelungirilor, Nikola Milenkovic a încercat să respingă o minge din careu, dar și-a înscris în propria poartă. Acest autogol a ajutat-o pe AC Milan să se impună în duelul din etapa a 15-a, scor 2-1.

Tătărușanu a primit cea mai mare notă

Revenind la Tătărușanu, românul s-a remarcat cu un total patru intervenții salvatoare în acest duel. Iar poate cea mai importantă a fost cea din minutul 8. Fundașul Cristiano Biraghi a primit o pasă excelentă în interiorul careului și a încercat să finalizeze cu un șut violent pe scurt. Însă, Tătărușanu a avut o intervenție de excepție și a sters fin mingea cu vârful degetelor, reușind să o împingă în bară.

Acestă paradă i-a determinat pe jurnaliști să îi acorde lui Tătărușanu cel mai mare calificativ din echipa Milanului, 6.5:

„Abia la a treia reluare puteți înțelege cum a pus mâna pe mașina de curse (n.r. – mingea trimisă foarte puternic) a lui Biraghi, împingând-o în bară. Exultare justificată”, au notat cei de la Tuttomercatoweb.

AC Milan rămâne pe locul secund în Serie A

Rezumatul partidei AC Milan – Fiorentina 2-1 poate fi văzut AICI. Mulțumită victoriei din runda cu numărul 15, AC Milan rămâne pe locul secund în Serie A și continuă lupta de urmărire a liderului Napoli.

Napoletanii conduc detașat clasamentul, cu 41 de puncte. În schimb, AC Milan are doar 33 de puncte, fiind urmată îndeaproape de Juventus, cu 31 de puncte.

Locurile 4 și 5 sunt ocupate de Lazio și Inter Milano, ambele cu câte 30 de puncte.

În etapa următoare din Serie A, care e programată tocmai pe 4 ianuarie 2023, AC Milan va merge în deplasare la Salernitana, ocupanta locului 12 din clasament.

Tătărușanu și-a câștigat locul în poarta Milanului. Pioli, încântat de român. ”Nu l-am schimbat!”.