Tătărușanu și-a câștigat locul în poarta Milanului. Pioli, încântat de român: ”Nu l-am schimbat!”

George Drafta 12.11.2022, 20:14
Tătărușanu și-a câștigat locul în poarta Milanului. Pioli, încântat de român: ”Nu l-am schimbat!”

Ciprian Tătăruşanu este de o lună şi jumătate omul la care a apelat antrenorul lui AC Milan, Stefano Pioli, după accidentarea titularului Mike Maignan.

Francezul nu îşi va putea reveni până la sfârşitul acestui an. Însă şansa sa este că nu va mai pierde niciun meci al „diavolului” în 2022, având în vedere că Serie A se va întrerupe pentru Cupa Mondială din Qatar. După etapa din  acest weekend, campionatul italian se va relua abia pe 4 ianuarie. Însă la fel de bine putem spune că portarul a avut şi ghinion pentru că din cauza accidentării a pierdut lotul Franţei pentru competiţia care va începe weekendul viitor. În tot acest timp, prestaţiile lui Tătăruşanu au fost apreciate de media din peninsulă, dar şi de antrenorul Stefano Pioli. Astfel, la conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Fiorentina, tehnicianul rossoonerilor a explicat ce l-a ţinut pe Ciprian Tătăruşanu între buturi.

„Nu l-am schimbat, pentru că sunt satisfăcut cu evoluțiile sale. A fost mereu prezent în jocurile noastre”, a transmis Pioli pentru Milanreports.com.

Stefano Pioli este antrenorul care a readus titlul
Stefano Pioli este antrenorul care a readus titlul „Diavolului” după 11 ani

Om de bază la nădejde

Fostul goalkeeper al naţionalei mai are contract cu AC Milan până la sfârşitul actualului sezon. El a primit 6 goluri în cele 7 partide în care a fost utilizat în ultima perioadă, în campionatul italian. Ultima dintre ele a fost împotriva celor de la Cremonese, încheiată cu o surprinzătoare remiză albă. A fost unul dintre cele două jocuri în care Tătăruşanu a menţinut poarta intactă.

„S-a bucurat de cea mai simplă partidă, se poate spune că a avut bilete la VIP. A asistat la meci minute întregi iar pe final, când a avut o minge, a demonstrat că a fost atent și nu a greșit”, a glumit Gazzetta dello Sport după jocul de marţi.

Unul în care Tătăruşanu nu s-a putut duela cu românii din tabăra nou-promovatei din Cremona. Nici Vlad Chiricheș şi nici Andrei Radu nu au jucat din cauza unor probleme medicale. Partida a fost una la discreția Milanului, dar campioana a ratat ocaziile create și a plecat acasă cu un singur punct. Tătărușanu s-a încălzit de multe ori între buturi, pentru că a avut de apărat doar o minge, pe final de meci. A fost notat cu 6 de către presa italiană. Cu goalkeeperul român în poartă, Milan are 30 de puncte şi se află pe poziţia a treia în campionat. Formaţiei de pe San Siro i-ar fi aproape imposibil să îşi apere titlul cucerit în stagiunea precedentă. Napoli este lider cu 41 de puncte, 11 mai multe decât Milan.