Și-a revenit Mihaela Buzărnescu. Românca a mai bifat un succes important după o perioadă nefastă

Giosanu Catinca 18.05.2022, 23:01
Și-a revenit Mihaela Buzărnescu. Românca a mai bifat un succes important după o perioadă nefastă

Mihaela Buzărnescu a dat o nouă lovitură. Ocupanta locului 118 în clasamentul WTA Live a trecut în ultimul tur al califcărilor pentru tabloul principal al turneului de la Roland Garros.

Mihaela Buzărnescu, tot mai aproape de tabloul principal de la Roland Garros

Ea a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-3, pe sportiva din Elveția Susan Bandecchi, locul 190 WTA, după un meci de o oră și jumătate.

Buzărnescu va evolua în ultimul tur al califcărilor la turneul de grand slam de la Roland Garros împotriva câştigătoarei meciului Lizette Cabrera (Australia, 181 WTA) – Mirjam Bjorklund (Suedia, 150 WTA şi favorită 31).

Cum s-a descurcat Irina Bara

Irina Bara, locul 114 WTA şi cap de serie numărul 5, s-a duelat și ea miercuri cu franţuzoaica Selena Janicijevic. Jucătoarea de tenis din România a reușit să o învingă pe sportiva aflată pe locul 344 WTA după mai bine de trei ore de joc. Meciul s-a încheiat cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3 în favoarea româncei.

În runda finală a calificărilor, Irina Bara o va întâlni pe Nao Hibino (locul 215 WTA). De partea cealaltă, Mihaela Buzărnescu se va lupta pentru un loc pe tabloul principal cu Mirjam Bjorklund (locul 150 WTA).

Cine este Irina Bara

Irina Bara una dintre speranțele tenisului feminin românesc. Aceasta s-a născut în Ștei, județul Bihor, pe data de 18 martie 1995. Ea a început să joace tenis la vârsta de cinci ani. Românca are doar 1,64m. De-a lungul timpului, sportiva din Bihor a avut rezultate mai bune în proba de dublu.

Irina a debutat în circuitul WTA jucând la dublu alături de Mihaela Buzărnescu în cadrul turneului de tenis BRD București din 2015. Cea mai bună poziție în clasamentul WTA a jucătoarei de tenis Irina Bara este poziția 104.