Și Agnelli recunoaște înfrângerea! „Fără cluburile din Anglia, proiectul nu există” anunță șeful lui Juventus

Bordei Radu / 21.04.2021, 13:35
Și Agnelli recunoaște înfrângerea! „Fără cluburile din Anglia, proiectul nu există” anunță șeful lui Juventus

Și Agnelli recunoaște înfrângerea! Asta chiar dacă președintele lui Juventus se arăta încrezător în ideea Superligii. La fel ca și Florentino Perez, președintele torinezilor era convins de viabilitatea proiectului. Într-un interviu acordat presei din Peninsulă, Agnelli a lăudat Superliga. „Este un pact de sânge între cluburi, toți vrem acest lucru. vom merge înainte. Nu este niciun dubiu că va continua” a fost declarația lui Agnelli.

La câteva momente după, a venit anunțul că echipele din Premier League au început să se retragă. Iar Agnelii a fost nevoit să recunoască că acest proiect este îngropat.

Și Agnelli recunoaște înfrângerea! „Fără cluburile din Anglia, proiectul nu există” anunță șeful lui Juventus

Fără aceste echipe, proiectul nu mai are cum să continue. Cu toate acestea, sunt de părere că acest proiect este bun pentru fotbal, a declarat Agnelli.

Șeful torinezilor nu regretă inițiativa, chiar dacă a devenit unul din cei mai urâți oameni din fotbal. De altfel, pe lângă echipele din Anglia și celelalte forțe europene au dat în spate. Barcelona a anunțat că va consulta fanii, iar Atletico și Inter au arătat și ele că nu vor mai continua. De aceea Agnelli a recunoscut că, în acest moment, Superliga nu mai are niciun suport.

Ed Woodward va părăsi Manchester United

Cluburile „rebele” au început să simtă consecințele

Pentru granzii europeni această înfrângere reprezintă o lovitură dură. Mai întâi, aceste echipe vor trebui să refacă relația cu fanii lor, deteriorată rău. Suporterii nu vor ierta foarte ușor această încercare de a schimba fotbalul. În plus, majoritatea oficialilor implicați în această inițiativă, au devenit inamicii publici. De altfel, Ed Woodward, vice-președintele celor de la Manchester United și-a anunțat deja plecarea de la club. Și ește foarte posibil să fie urmat de alții.

Patronii „diavolilor”, familia Glazer, a mai primit o veste dură. După ce clubul cunoscuse un succes mare la bursă, după anunțul Superligii, a venit și reversul medaliei. Faptul că Superliga a fost suspendată i-a dezamăgit pe investitori, iar acțiunile au căzut. La fel s-a întâmplat și în cazul celor de la Juventus.

Mesajul de scuze celor de la United, criticat dur de suporteri

Patronii americani de la Manchester United au fost printre ultimii care au transmis un mesaj către fani. Aceștia au anunțat că nu vor participa la Superligă, dar nu și-au cerut însă scuze și nici nu au prezentat scuze, ceea ce a stârnit un nou val de critici printre fani. „Este cel mai prost mesaj pe care l-am văzut eu” a comentat și Garry Neville, fostul mare jucător al „diavolilor”