Și dacă Dinamo retrogradează? Ce se întâmplă cu DDB în cazul în care U Cluj produce cutremurul în Ștefan cel Mare: „Am toată convingerea că așa va fi” VIDEO EXCLUSIV

Robert Zanfir / 25.05.2022, 08:18
Și dacă Dinamo retrogradează? Ce se întâmplă cu DDB în cazul în care U Cluj produce cutremurul în Ștefan cel Mare: „Am toată convingerea că așa va fi” VIDEO EXCLUSIV

Posibila retrogradare a lui Dinamo nu îi sperie pe fanii din Ștefan cel Mare. Cătălin Alexandru s-a declarat convins că programul va supraviețui și că va căpăta o importanță și mai mare. Echipa lui Dusan Uhrin va primi vizita lui U Cluj, în returul barajului pentru promovarea / retrogradarea din Liga 1. Partida este programată duminică, 29 mai, de la 21:00.

Învinsă cu 2-0 pe Cluj Arena, Dinamo are în față cel mai greu moment al istoriei sale. Dusan Uhrin și compania sunt nevoiți să depășească toate problemele care au zdruncinat clubul în ultimii ani. Totuși, roș-albii vor avea fanii alături. Meciul se va juca cu casa închisă.

Ce se întâmplă cu DDB în cazul în care U Cluj produce cutremurul cu Dinamo

Invitat în cadrul emisiunii Playsport Live, Cătălin Alexandru a vorbit și despre cazul, nefericit pentru dinamoviști, ca echipa să retrogradeze pentru prima dată în istorie. Cunoscutul suporter al roș-albilor este convins că programul DDB va continua și își va întări poziția în viața echipei.

„Programul DDB a fost lansat în 2018, în luna mai. Timp de un an și ceva de zile au fost câteva sute de membri. Totul a început în momentul în care Ionuț Negoiță a spus că vinde clubul cu un euro. Atunci a fost declicul, de atunci au început înscrierile masive”, a spus Cătălin Alexandru la Playsport Live.

Ultimul meci în Ștefan cel Mare

Returul barajului cu U Cluj ar putea fi ultima partidă jucată pe actualul stadion din Ștefan cel Mare. Dinamo se pregătește pentru construirea unei noi case. O va inaugura din Liga 1?

„Demolarea va începe la un moment dat, dar nu cred ca vom mai juca în sezonul următor, în Liga 1, pe stadionul Dinamo. Din câte știu, prima opțiune ar fi Arcul de Triumf, unde momentan ar fi răspunsuri negative, ar exista optiunea Voluntari și cred că Giurgiu.

Eu cred că va fi un ultim meci pe Dinamo și mă bucur că va fi un ultim meci, pentru că vor fi foarte mulți suporteri și e clar că această revenire va fi posibilă doar cu zece mii de câini”, a mai spus realizatorul Radio Dinamo.

„Nu poți să reziști fără un DDB puternic”

„Dacă noi ajungem în Liga a 4-a, ce autorități locale avem noi de partea noastră, ce primărie, ce sprijin al autorităților avem? Toate echipele care au ajuns, echipele de tradiție, au avut sprijinul autorităților locale. Noi nu vom avea. Noi vom fi singuri. Va fi DDB.

Eu am discutat cu un fost consilier al primăriei sectorului 2, Andrei Metehău, în București este aproape imposibil ca vreun club să fie susținut de primăria vreunui sector. Mai ales în Liga 1. De asta există posibilitatea CS (Clubul Sportiv – n.r.), eu de asta cred în varianta unei asocieri. Este strict părerea mea, eu nu văd în CS un inamic, este clubul mamă, din care ne tragem.

(vor mai exista alegeri în DDB dacă Dinamo retrogradează? n.r.) Sută la sută. Dacă retrogradăm, programul DDB capătă o importanță și mai mare. Nu poți să reziști fără un DDB puternic. Tot ce s-a făcut pentru reorganizarea în DDB, s-au făcut niște pași…. acum suntem și noi pe hold, adică vrem să știm ce se întâmplă cu echipa, normal, gândurile se îndreaptă spre echipă. Asta nu înseamnă că în DDB nu se va întâmpla nimic sau retrogradarea echipei înseamnă automat închiderea programului. Nicidecum. Dar și tu trebuie să vii cu ceva, să vii cu un proiect, în momentul acela, să vii cu oameni noi.

Din fericire, au apărut oameni cu idei foarte bune, din zona de business, care vor aduce un plus programului. Vor reveni suporterii alături de program și am toată convingerea că așa va fi. Dar depinde și de program să ofere transparență. Să existe comunicare directă, să poată să vorbească cu mine”, a mai spus Cătălin Alexandru.

Dusan Uhrin nu este genul de motivator, este genul de organizator. Liderii din vestiar trebuie să dea cu pumnul în masa. Vreau să îl văd pe Torje, pe Filip, că dau cu pumnul în masă. Dar mai ai nevoie de motivare la meciul ăsta?? Ai 75 de mii de euro, ai suporterii alături de tine, ce te mai poate motiva?
Cătălin Alexandru, la Playsport Live