Simona Halep a anunțat ce va face după ce se retrage: „Nu am răbdare nici cu mine”

Gabriel Eșanu 27.12.2020, 08:35
Simona Halep a anunțat ce va face după ce se retrage: „Nu am răbdare nici cu mine”

La 29 de ani, Simona Halep începe deja să își facă planuri pentru după retragerea din tenis. Campioana de la Wimbledon nu este încă hotărâtă dacă ar fi o idee bună să urmeze un drum în antrenorat. Pentru moment, pare mai degrabă tentată să aleagă o altă variantă, în ciuda faptului că se consideră un bun pedagog. Dar răbdarea nu ar fi punctul ei forte.

„Aș fi un bun pedagog, pentru că asta îmi doresc și de la antrenorii mei. Îmi place comunicarea, chiar dacă uneori nu comunic destul de bine. Aș putea fi un bun pedagog, dar nu știu dacă aș putea fi o bună antrenoare.

Nu am răbdare nici cu mine, nu știu cum ar putea să fie cu ceilalți sportivi. Și, cum am spus mai devreme, nu-mi place să analizez tenisul, îmi place să-l joc și să-l simt. Dacă mi-ar plăcea în viitor să fiu antrenoare, cu mare drag”, a declarat Simona Halep pentru Digi Sport.

Simona Halep explică de ce apar atât de multe surprize în tenisul feminin: „Diferența este mică!”

Simona Halep a vorbit și despre echilibrul din circuitul feminin, unde fiecare partidă e greu de câștigat. Tocmai din acest motiv, românca nu mai crede în surprize. Orice jucătoare are șansa ei să câștige, indiferent de adversară. Iar ea simte pe pielea ei cum se mobilizează adversarele mai slab cotate.

„Simt că multe jucătoare joacă mult mai bine atunci când joacă contra mea. Faptul când joci cu o favorită îți dă o relaxare. Așa eram și eu. Eu cred că presiunea este strict pe favorită și de aceea se întâmplă să câștige o adversară din jurul locului 100.

Poate majoritatea oamenilor o numesc surpriză, dar din punctul meu de vedere astăzi diferența este mică. Toate jucătoarele se antrenează foarte mult, își dau viața pe teren. Jucătoarele sunt mult mai complete, consider că orice meci este greu și orice meci este deschis”, a mai declarat Halep pentru sursa citată.

Tocmai pentru că știe că toate meciurile sunt dificile, indiferent de adversară, Simona Halep nu pune preț pe tablou. Foarte rar se uită la traseul pe care îl are până în fazele avansate ale competițiilor.

„Mă mai uit, arunc un ochi, uit după ce văd, nu-mi mai aduc aminte ce e pe tablou, nu dau foarte mare importanță. Știu că mereu primul tur este important, iar atunci când câștig întreb antrenorul cu cine am următorul meci. Acesta este felul în care eu abordez turneele. Dacă te gândești la următoarele meciuri s-ar putea să pierzi înainte”, a mai spus Halep.

Urmăriți Playsport.ro și pe